12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Luka Hojski svoje fotografije prenosi na unikatne majice

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U svijetu kreativnosti talenti su bezbrojni, no rijetki su oni koji uspijevaju svoju strast pretvoriti u uspješan brand. Jedan od tih izuzetnih pojedinaca je i Luka Hojski, student iz Nuštra koji nas je oduševio svojim unikatnim majicama s motivima hrvatskih gradova. Svaka od njih, ističe mladi umjetnik, nosi svoju priču i zadovoljstvo je vidjeti kako se ona prenosi kroz komad odjeće.

Sebe opisuje kao kreativca koji stalno nešto smišlja i svaki trenutak koristi da nešto stvori. Inspiriran svijetom oko sebe, ovaj 22-godišnjak inače se bavi fotografijom i uređivanjem sadržaja za društvene mreže, a 2019. godine pokrenuo je brand LukaH Ph kroz koji, kako kaže, svoje fotografije prikazuje na potpuno drugačiji način od “obične slike unutar okvira“.

„Tijekom dugogodišnjeg fotografiranja prirodnih ljepota Hrvatske, rodila se ideja da moje fotografije ne budu prikazane na klasičan način. Oduvijek sam imao ideju svoje fotografije pretvoriti u nosivi dizajn pa je tako osvanula ideja o majicama koje su mi se učinile kao dobar način realizacije vlastitih ideja”, priča nam Luka, trenutno student 4. godine na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

 

Fotografija i dizajniranje majica za njega nisu samo posao ili hobi, nego pravi izazov i način izražavanja. Kreativnom kombinacijom slova zajedno s vlastitim fotografijama stvara jedinstveni dizajn koji, napominje, predstavlja određeno mjesto, ali na način da iz naziva prikaže neku novu zanimljivu riječ.Zanimljiv primjer je Opatija, na majici ispisana kao Opa, Ti + Ja. Nije zaboravio izraziti ni ljubav prema mjestu odrastanja pa je osmislio majicu NU ŠTA? R s kojom se, kaže, nosi duh Slavonije gdje god kreneš, a među motivima iz srca Slavonije tu su još i Vinkovci i Osijek. Svi radovi i proizvodi su prikazani na društvenim mrežama Instagram i Facebook te upiti putem maila.

Uz prirodu, osobito more, Luki su najveća inspiracija i razni događaji te portreti uz koje nerijetko nastanu i zanimljivi video sadržaji, a crpi ju i iz druženja s obitelji i prijateljima, šetnji, putovanja i iz odmora od svakidašnjeg tempa.

„U planu je proširenje asortimana, ali za sada ne bih previše otkrivao. Sve obavijesti kao i novije kolekcije možete pratiti na mojim društvenim mrežama”, poručuje mladi Luka, Slavonac s riječkom adresom. Vrlo brzo pridobio je pažnju na društvenim mrežama, a mi se nadamo kako je to tek početak Lukine priče, dokaz da se san može ostvariti uz predanost i strast prema onome što radite. Samo je nebo granica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno