Studenti Odsjeka za kreativne tehnologije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pozvani su da u sklopu jednotjedne radionice naprave lutkarske instalacije koje će izložiti u sklopu programa 25. Lutkarskog proljeća. Lutke-instalacije nastale su u suradnji studenata i Umjetničke organizacije “Asser Savus” iz Vinkovaca. Tema radionice je kreacija i izrada lutaka od recikliranog drveta.

Lutke-instalacije osmišljene su da krase otvorene gradske prostore i uveseljavaju prolaznike, odnosno da izađu iz okvira galerijskih prostora ili kazališnih dvorana i time se prezentiraju široj publici.

Voditelji i mentori radionice su doc. art. Dejan Duraković i izv. prof. ArtD. Ria Trdin, a na radionici su sudjelovali studenti preddiplomskog studija Dizajna za kazalište, film i televiziju. Inače, ova izložba bila je postavljena u vinkovačkom gradskom parku krajem prosinca prošle godine, u sklopu programa Lutkarskog Adventa. Sutra će izložba biti postavljena u dvorištu GK Županja prvi put u okviru 26. Lutkarskog proljeća. Nakon Županje, izložba seli u Otok, zatim u Vukovar te Ilok.

4. IZLOŽBA LUTKE – INSTALACIJE OD RECIKLIRANIH

MATERIJALA STUDENATA AUK OSIJEK

Izložba će biti postavljena:

– ponedjeljak, 12.travnja. od 16 sati u dvorištu Gradske knjižnice u
Županji (do petka, 9.travnja)
– ponedjeljak, 19.travnja od 11 sati u Gradskom parku u Otoku (do
srijede 21.travnja)
– ponedjeljak, 26.travnja od 11 sati u dvorištu Gradskog muzeja u
Vukovaru (do petka 30.travnja)
– ponedjeljak, 3. svibnja od 11 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice
u Iloku (do srijede, 5.svibnja)