5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

M.O.R.T., Repetitor i Atheist Rap na 1. Klein Festivalu kratkog filma u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-

Zadovoljstvo je najaviti prvi Klein festival koji će se održati u Vukovaru od 29. do 31. srpnja ove godine. Riječ je o jedinstvenom festivalu kratkog filma na kojem će publici biti predstavljeni sjajni filmovi iz cijelog svijeta.

Jedinstven filmsko-glazbeni festival, Klein je zamišljen kao internacionalni festival kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova trajanja do 20 minuta. Festival predstavlja hommage Hugu Kleinu, kazališnom profesoru, teoretičaru i psihijatru rođenom u Vukovaru. Sastoji se od dva dijela: natjecateljskog programa koji čine filmovi producirani u prethodne dvije godine bez obzira na kategoriju iz koje dolaze (animirani, dokumentarni, igrani) i pratećeg filmskog programa koji čine reprezentativni filmovi nastali u ranijem razdoblju. Filmski program festivala sadrži ukupno 15 natjecateljskih i 35 filmova popratnog programa.

Cijeli se program održava u Gradskom muzeju u Vukovari, Srpskom domu, Dalju i Kibic fensteru.

Osim natjecateljskog dijela te revijalnih filmova, pripremljen i je i bogat glazbeni program pa će u Vukovaru kroz ta tri festivalska dana nastupiti tri renomirana banda: M.O.R.T., Repetitor i Atheist Rap.

M.O.R.T. 2020. | foto: Dominik Belančić

M.O.R.T. // 29.07.

M.O.R.T. je punk – blues band iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Postoje od 2003. godine, a u sadašnjem sastavu sviraju od 2012. godine. Iza sebe imaju 4 albuma, stotine koncerata, te nagradu za najbolji bend na Jelen demo festu u Banja Luci. Njihova snaga su jednostavno koncipirane melodične pjesme koje imaju svoju priču i težinu u sklopu r’n’r svjetonazora. Promukli punkerski vokal, melodični basovi, dostatan ritam i od svega ponajbolji gitaristički rad, M.O.R.T. je već plasirao na listu velikih nada od kojih valja očekivati nova intrigantna ostvarenja. M.O.R.T. nastupa u sastavu: Jakov Maleš KIKOS, Milan Mijač MILE, Bože Blajić ZVRK, Ivan Katić JOHN.REPETITOR, 2021 | foto: Filip Tasić

REPETITOR// 30.07.

Repetitor je razoran i u potpunosti pročišćen bend od raznih (za njih) nepotrebnih glazbenih ukrasa. To je struja energije koja dvostruko udara jasno i precizno – u trbuh i u glavu. Distorzirani krik najmlađe urbane generacije, ona koja osjeća da su im stariji u nasljeđe ostavili pustoš – gledano od mentalne, ideološke i moralne sfere pa sve do novčanika, za koji se ubrzo neće ni znati koja mu je namjena. Stoga u neku ruku i jesu generacijski bend, slušala ih njihova generacija ili ne.” Ovako o bendu govori kritika,a kada na sve dodamo još energiju njihovog live nastupa, svakako imamo razlog da budemo u Vukovaru 30.07.

Atheist Rap | Foto: Mikica Andrejić

ATHEIST RAP // 31.07.

Punk-rock grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Na sceni su više od 30 godina, te su svakako jedan od kultnih bendova ovog žanra na ovim prostorima. Od samoga početka svog rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se bore protiv mržnje i zaglupljivanja. Sarkastični humor je univerzalno potreban i primjenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regiji. Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale, ali tek sada ih po prvi put očekujemo u Vukovaru! Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara).

Uz sve to, posjetitelje očekuju i izložbe ali i kreativne radionice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno