7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

M.O.R.T. će u listopadu predstaviti Tužnu kocku u Tvornicu

Više od autora

- vl promo-m_m-o-r-t_promocija-tuzne-kocke-u-listopadu_ST_IS

Odlična sinjska četvorka M.O.R.T. koncertno će predstaviti svoj novi album ‘Tužna kocka’ u Tvornici kulture 7. listopada.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine se spajaju s bubnjarom Milu i snimaju prvi puni demo album ‘Vrhunsko dno’, koji je objavljen u ljeto 2013. godine. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjede na Jelen Demofestu u Banjoj Luci i na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u godinu poslije. U srpnju 2014. godine izlazi album ‘Odjel za žešće’ koji je pobrao odlične kritike, a bend je sljedeću sezonu bio nominiran za Najboljeg novog izvođača na Porinu. S albuma je skinuto čak sedam singlova, a najviše pažnje ulovili su sjajne ‘Meni se skače’, ‘Nina’ i ‘Tango’.

Recept kojim je stvoren ‘Odjel za žešće’ oplemenili iskustvom tisuća pređenih kilometara i prirodnim sazrijevanjem benda te u travnju 2016. isporučili odličnog nasljednika, izdanje ‘Tužna kocka’. Pravi bendovski album gura M.O.R.T. stepenicu iznad, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji, povjeravajući im poziciju predvodnika nove scene. Album su predstavile odlične ‘Plamen što kriješ’ i ‘Volim’ koje će se, s ostatkom materijala moći čuti u Tvornici kulture u petak 7. listopada.

Ulaznice su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn.

VIDEO: VOLIM (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno