2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Machete ubija (2013.)

Više od autora

- vl promo-Machette ubija je ‘akcijski spektakl’ genijalnog redatelja Roberta Rodrigueza koji je filmofile razveselio kultnim naslovima ‘Sin City’, ‘Planet terora’ ili ‘Desperado’!

Novi nastavak priče o ubojici Macheteu još je žešći, još radikalniji, s masom poznatih lica koje jednostavno nisu mogle propustiti pojavljivanje u spektaklu godine.

Danny Trejo se vraća kao bivši meksički detektiv koji je postao špijun Machete. Machetea je regrutirao sam američki predsjednik za misiju koja se čini nemogućom za normalnog smrtnika. On mora srušiti međunarodnu kriminalnu organizaciju koju vodi ekscentrični bilijunaš – trgovac oružjem – a  koji započinje provocirati ciljane nerede diljem svijeta. Ipak Machete nije običan smrtnik – on ne šalje sms -ove, on sve probleme rješava kao od šale – na sebi svojstven način!

Ovaj trash je Robert Rodriguez snimio na nagovor glumca Dannyja Trejoa kojega je ovaj opet glumio samo u foršpanu snimljenom za potrebe filma ‘Planet terora’. Priča ide ovako nekako: Rodriguez se tužio kako ga je Trejo nebrojeno puta zvao i nudio ‘svoje usluge’ za snimanje pravog filma o Macheteu Cortezu. Rodriguezu taj film prvobitno uopće nije bilo na pameti a nakon jednog Trejovog noćnog poziva, izživcirani redatelj ga je upitao: ‘Do vraga, zar ti ne znaš za slanje SMS-a?’, na što Trejo hladno odgovara ‘Machete ne šalje SMS-ove!’. Bio je to odgovor nakon kojega je Rodriguez popustio pod upornim glumčevim pritiskom a sve ostalo je legenda.

Osim Treja, u filmu glume, moram nabrojati većinu, Michelle Rodriguez, Sofia Vergara, Amber Heard, Mel Gibson, Charlie Sheen, Lady Gaga, Antonio BanderasCuba Gooding Jr, Tom Savini i Jessica Alba. Naravno, Rodriguezov poziv se ne odbija, pa ni u ovakvom trashu koji je i snimljen da bi to bio.

Originalni naslov: Machete Kills, 2013.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno