1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Majka! (2017.)

Više od autora

- vl promo-

">

Priča prati život neimenovanog para Jennifer Lawrence i Javiera Bardema, domaćicu i pisca s mentalnom blokadom koji se doseljavaju u kuću usred ničega koju je pjesnik dobio u naslijeđe. Dok Lawrence preuređuje kuću, Bardem pokušava pisati, a njihovu samo naizgled bračnu idilu prekidaju neočekivani posjetitelji: ortoped Ed Harris, koji je do njih “zalutao” uvjeren da se radi o hotelu, te njegova supruga Michelle Pfeifer. Ne želeći ih ostaviti na cesti, Lawrence i Bardem ugošćuju jezive posjetitelje i u tom trenutku počinju problemi. Novih nepozvanih gostiju sve je više, a kuća – kako broj čudaka koji se u nju naseljavaju raste – sve više i više krvari.

Neovisno o tome hoćete li se prikloniti onima koji film ocjenjuju kao ‘u kontekstu horora smiješan, a kao komedija iznenađujuć i urnebesan’ ili onima koji smatraju da je ‘ako ne najbolji, onda sigurno najuzbudljiviji i najinteresantniji film godine’, sigurno je, složni su svi koji su ga pogledali, da ćete nakon izlaska iz kinodvorane biti potreseni. Radi se o ostvarenju koje nije nimalo lako gledati, no to je, reći će pristaše, ionako bila i ideja. Vlastiti sud o filmu koji priča priču o ‘potrazi za svrhom u kaosu postojanja’ moći ćete donijeti 19. listopada, kada stiže u hrvatska kina, samo mjesec dana nakon svjetske premijere.

U filmu se, osim spomenutih, Jennifer Lawrence, Javiera Bardema, Eda Harrisa i Michelle Pfeiffer, pojavljuju Brian i Daniel Gleeeson, Jovan Adepo, Amanda Chiu i drugi.

Darren Aronofsky, potpisnik remek djela kakvi su ‘Rekvijem za snove’ i ‘Crni labud’ i u slučaju u ovom slučaju potpisuje i scenarij i režiju.Inače, film je premijerno prikazan na ovogodišnjoj Mostri, na Venecijaskom filmskom festivalu.

Originalni naslov: Mother!, 2017.

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno