24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Maketari Fenixa uspješni u Zagrebu

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Maketari maketarske sekcije Aero kluba “Fenix” Cerić nastavljaju s tradicijom osvajanja medalja i u ovoj natjecateljskoj sezoni. Uspješni su naime bili protekloga vikenda u Zagrebu gdje je, u organizaciji maketarskog kluba “Slavoljub Penkala” i Zagrebačke zajednice tehničke kulture, održano međunarodno maketarsko natjecanje pod nazivom “14. Kup Zagreb”.

Natjecanje, koje je i ove godine organizirano u reprezentativnom prostoru hola Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, bilo je međunarodnog karaktera, a sudjelovali su maketarski klubovi iz BiH, Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske.

“Posebni gosti natjecanja bili su pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ujedno i polaznik Ratne škole Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” brigadir Željko Ninić, zapovjednik 91. zračne baze i prvi pilot koji je u Izraelu letio u avionima F-16 Barak, a u sklopu kojega je održao i predavanje o borbenom zrakoplovstvu. Osim brigadira Ninića, predavanje o ulozi borbenog zrakoplovstva HRZ-a u Domovinskom ratu održao je i umirovljeni pukovnik Ivica Ivandić, nakon čega su dvojica pilota odgovarala na brojna pitanja maketara i građana o zanimanju vojni pilot. Također vrlo važan dio natjecanja bila je nezaobilazna, vrlo bogata tržnica maketa i maketarskog pribora”, ističe voditelj kluba Darko Krajinović.

Boje Fenixa na ovom natjecanju branili su Damir Kuterovac, Darko Krajinović, Mato Barišić, Igor Ujaković i Mate Rapčan u seniorskoj konkurenciji i Matej Balen u juniorskoj konkurenciji, dok je Andrijana Balen bila tehnička potpora ekipe.

Nakon završenog ocjenjivanja maketa uslijedila je podjela diploma i medalja. AK „Fenix“ Cerić osvojio je ukupno osam medalja, od toga Damir Kuterovac zlatnu i srebrnu, Darko Krajinović srebrnu, Mate Rapčan srebrnu i brončanu, Igor Ujaković zlatnu i brončanu i u juniorskoj konkurenciji Matej Balen zlatnu medalju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno