14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Maleni Nuštarac Noah Nestorović boluje od leukemije i treba našu pomoć

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Obitelj Nuštarca Ivana Nestorovića, poznatijeg pod nadimkom Žika, našla se u jednoj izuzetno teškoj životnoj situaciji. Sin Noah obolio je od akutne mijeloične leukemije, dok je istovremeno kći Kiara hospitalizirana zbog bolesti bubrega.

Noah Nestorović ima samo pet godina, a u bolnici je završio u studenom 2021. godine te je tako otkrivena njegova bolest. Trenutno se nalazi u KBC-u Rebro u Zagrebu, gdje će se i odvijati proces bolničkog liječenja. Ono će obuhvaćati učestale i dugotrajne hospitalizacije za što je potrebna stalna roditeljska prisutnost i potpora. Obitelj je slabijeg imovinskog stanja i pomoć im je uistinu potrebna. Budimo ponovno potpora.

Uz novčanu pomoć koju možete uplatiti na račun Zagrebačke banke HR7523600003250514028, u subotu od 9 do 18 sati u centru Nuštra nekolicina mještana prikupljat će potrepštine i sve ono što ste namijenili za Ivana i njegovu obitelj. Svaka pomoć je dobrodošla.

Uzrok ove bolesti je nepoznat, no postoje neki čimbenici koji utječu na njezin nastanak kao što je ionizirajuće zračenje, benzen, lijekovi te genetska predispozicija. AML predstavlja drugu po učestalosti leukemiju u djece, a posljednjih desetljeća postignut je izvanredan napredak u liječenju uz pomoć ciljanih lijekova koji su se pokazali revolucionarnim, pretvarajući nekad fatalnu malignu bolest u kroničnu kao što su hipertenzija ili šećerna bolest. Najveća incidencija oboljelih bilježi se između druge i pete godine života.

Djetinjstvo je za igru, druženje i bezbrižnost. Pomozimo malenom Noahu da i on ima djetinjstvo kakvo zaslužuje.

“Odazovimo se u što većem broju. Budimo kao jedno. Nuštar je veliko srce, neka sada kuca još jače”, stoji u pozivu na subotnji događaj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno