17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Mali Ukrajinci u klupama OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr




S obzirom na ratna djelovanja na području Ukrajine, puno je ljudi, a time i djece, bilo prisiljeno napustiti svoje domove. Tako su u srijedu, 23. ožujka, prvi učenici izbjeglice iz Ukrajine došli i u Osnovnu školu Nikole Tesle u Mirkovcima. 
“Jedna djevojčica i dva dječaka počela su pohađati našu školu i upisani su u 2., 5. i 7. razred. Djeca su odmah bila izrazito srdačno prihvaćena i iskreno se nadamo da će se vrlo brzo uklopiti u rad naše škole. Ne poznaju hrvatski ni engleski jezik, a tek uče pisati na latiničnom pismu. S učenicima se u školi intenzivno radi na učenju hrvatskog jezika te su raspoređeni u razredne odjele. Rad s učenicima izrazito je zahtjevan, ali predstavlja i odličnu priliku za njihovo uspješno uključivanje u kulturu škole i lokalne zajednice te je rad s učenicima izvrstan ulog za interkulturalni odgoj”, ističe ravnatelj Alen Turjak.
Iz mirkovačke škole zahvaljuju na svesrdnoj pomoći Crvenog križa Vinkovci, Župe bl. Alojzija Stepinca, Grada Vinkovaca i svih koji su pomogli u brzoj prilagodbi novih učenika pri novonastaloj situaciji.

Spomenimo još kako od idućeg tjedna šestero djece iz Ukrajine kreće s nastavom u Osnovnoj školi Josip Kozarac te jedno u Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić. Što se tiče vrtićaraca, troje će ih krenuti u Dječji vrtić Vladimir Nazor Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno