U sklopu projekta Vukovarsko-srijemske županije „Djeca s lovcima i šumarima u prirodi“ o kojemu je naš portal Novosti.hr pisao prošli tjedan, članovi Lovačkog društva „Šljuka“ Korođ primili su djecu s tetama iz Katoličkog dječjeg vrtića „Eden“ iz Vinkovaca, u Lovačkom domu u Korođu.

Pri dolasku su mališane pozdravili članovi društva koje je predvodio predsjednik Mario Tordinac i lovnik Josip Zamečnik te načelnik općine Tordinci Davor Adžić koji je bio vrlo zadovoljan viđenim te najavio uključivanje općine Tordinci u ovaj projekt Županije, a kojega smatra vrijednim i kvalitetnim. Djecu je pozdravio i velečasni Josip Erjavac koji je s djecom popričao, pomolio se i blagoslovio ih.

Posjet lovačkom društvu za vinkovačke mališane bio je vrlo produktivan. Osim igre u prirodi, mogli su vidjeti i čuti puno toga. Imali su susret s prirodom i šumom, obišli su ribnjak koji je dio kompleksa oko Lovačkog doma, a posjetili su i neke lovnotehničke i lovnogospodarske objekte.

Ono što je najvažnije, djeci je, s današnje svakodnevne tehnologije i multimedijalnih sadržaja kojima su okruženi, skrenuta pozornost na istinske vrijednosti koje priroda pruža. Na zanimljiv način im je usađena svijest o potrebi očuvanja prirode, važnosti uzgoja, zaštite i lova divljači, važnosti sprječavanja požara i posljedica požara i drugo.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije ovom događaju nazočio je i zamjenik pročelnika UO za poljoprivredu Krunoslav Buhač, a spomenimo još kako projekt snažno podupire novoizabrani župan Damir Dekanić, dajući punu podršku projektu koji je otpočeo još 2019. godine, ali je prošle godine zbog Covida-19 stavljen na pauzu.

Iz Vukovarsko-srijemske županije pozivaju osnovne škole i vrtiće s područja županije da ih kontaktiraju za prijavu i dolazak kako bi uključili djecu u nove avanture i doživljaje u prirodi.