19 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Manchester By The Sea pretpremijerno na Oscar reviji

Više od autora

- vl promo-

Manchester By The Sea (na Oscar reviji) [St]

U CineStar kinima u razdoblju od 2. do 8. veljače održava se, sada već tradicionalna, trinaesta po redu Oscar revija. Jedan od najatraktivnijih naslova svakako je ‘Manchester By The Sea’, remek-djelo Kennetha Lonergana koje će se u sklopu revije prikazivati pretpremijerno, jer mu redovna kino distribucija započinje 16. veljače. To znači da će oni najnestrpljiviji prvi u Hrvatskoj upravo na Oscar reviji moći pogledati jedan od najboljih filmova godine koji je pokupio čak 6 nominacija za najprestižniju filmsku nagradu i to u svim najvažnijim kategorijama: najbolji film, redatelj, glavni glumac, sporedni glumac, sporedna glumica i originalni scenarij.

Nakon osobne tragedije od koje se još uvijek nije oporavio, Lee Chandler nevoljko se vraća u rodni gradić Manchester na obali države Massachussetts. Tamo ga dočekuje 16-godišnji Patrick, koji je nenadano ostao bez oca pa je Leeju povjerena skrb nad nestašnim tinejdžerom…

Glavnu ulogu u filmu ‘Manchester By The Sea’ ostvario je Casey Affleck, glumac koji je do sada pobrao praktički sve nagrade za ulogu Leeja Chandlera uključujući ranije ovoga mjeseca i Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge. Uz Afflecka jednu od vodećih uloga u filmu ostvario je i mladi Lucas Hedges o čijim glumačkim sposobnostima i stvorenoj kemiji s Affleckom kritičari ne prestaju pisati već mjesecima. U ostalim ulogama pojavljuju se Michelle Williams koja je ulogom u ovom filmu već četvrti puta u karijeri nominirana za Oscara (drugi puta u kategoriji sporedne glumice) te dobitnik prestižne televizijske nagrade Emmy Kyle Chandler.


Jedna od najvećih zanimljivosti vezana za film svakako je involviranost oskarovca Matta Damona. Iako je tijekom kompletne pretprodukcije on bio jedina opcija za glavnu ulogu, zbog teškoća s pronalaženjem financija za snimanje filma i njegove preokupacije s drugim projektima, Damon je na kraju zamolio svog prijatelja iz djetinjstva – Caseyja Afflecka – da nastupi u filmu, a on je ostao potpisan kao producent. Scenarij za film se 2014. godine nalazio na Crnoj listi Hollywooda – listi najboljih filmskih scenarija koji još uvijek nisu producirani.

Remek-djelo ‘Manchester By The Sea’ započinje se prikazivati pretpremijerno u sklopu Oscar revije u razdoblju od 2. do 8. veljače, a sa svojom službenom kino distribucijom kreće od 16. veljače. Uz ovaj film na Oscar reviji će svi oni koji su je možda propustili moći pogledati i fantastičnu SF dramu ‘Dolazak’ koja je nominirana u čak 8 kategorija uključujući i one za najbolji film i redatelja.

TRAILER TITLANI: MANCHESTER BY THE SEA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno