Grupa Manntra objavila je novi studijski album naziva “Oyka!” kojeg će koncertno predstaviti i na nadolazećem 15. Pozitivnom koncertu. Upravo će svirka na Pozitivcu označiti početak velike europske turneje.
“Oyka!” sadrži 13 pjesama koje su otpjevane na čak 3 različita jezika od kojih prevladava engleski. Inače je njihovo treće izdanje, ali prvo pripremano baš za inozemno tržište na kojem, posebice u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, bend ima ogroman uzlet. Album je na tim tržištima objavljen prije dva mjeseca, a od sada je dostupan i u Hrvatskoj. Na bendov domicilni teritorij stiže s odličnim pozicijama na raznim chartovima, pa se primjerice “Yelena”  početkom prošlog mjeseca našla na službenoj top listi alternativne glazbe u Njemačkoj rame uz rame Rammsteinu, Kornu i Editorsima.
“In The Shadow” i „Yelena“ bila su prva dva singla s albuma kojima se početkom rujna pridružila pjesma “Murter” otpjevana s Michaelom Robertom Rheinom iz grupe In Extremo. Upravo ovim rock velikanima Manntra je bila gost na dva njemačka koncerta.
“Svaki Manntrin album je težak za napisati, pun je odricanja i kompromisa, ali nekako, ovaj put, imamo osjećaj da je sve teklo u smjeru u kojem smo svi htjeli. Mislim da je ovaj album jedna cjelina koja će se svima svidjeti – i onim starim fanovim, onim novim i onima koji će to tek postati.” – rekao je Marko Matijević Sekul, frontman Manntre
Album je snimljen i produciran u Beton studiju u Zagrebu 2019. godine te objavljen pod okriljem Menarta i Beton Musica.
Nastup na prvom danu 15. Pozitivnog koncerta, u Velikoj dvorani Doma sportova 22. studenog bit će zasad jedini hrvatski koncert Manntre te ujedno i početak velike europske turneje. Od studenog pa sve do travnja grupa će odsvirati 28 koncerata po Njemačkoj, Švedskoj, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, uz velika imena kao što su Die Krupps i Mono Inc.