21 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Manntra objavila svoj treći album Meridian

Više od autora

- vl promo-


Grupa Manntra je 14. rujna pred brojnim fanovima, prijateljima i novinarima predstavila svoj treći album ‘Meridian’.

Live akustičnom svirkom oduševili su sve prisutne i još jednom potvrdili svoju kvalitetu. Njihov album je još prije dva mjeseca izdan u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji te kao takav postao jedan od rijetkih albuma koji je domaći bend izdao izvan Hrvatske, ali na  hrvatskom jeziku.

Manntra je okupljenima na velikom platnu premijerno prikazala i svoj novi spot za pjesmu ‘Ne laži’.

Redatelji spota su Nevio Smajić & Mario Borščak.

‘Kad si u mogućnosti doći na poziciju gdje kontroliraš ljude i utječeš na njih, onda se može vidjeti tko je kakva osoba. To je skidanje maski te glasnog uzvika za jedno bolje sutra.’ – o pjesmi je rekao Marko iz Manntre

Pjesma je snimljena u Dvorcu Žačretje gdje živi jedna usamljena gospođa okružena prekrasnom baštinom. Definitivno mjesto koje trebate posjetiti ako želite vidjeti dašak povijesti

Pjesma ‘Ne laži’ ujedno je i najavni singl novog albuma Meridian za koji dečki kažu  da im je bio najteži za napraviti do sada.

‘Nakon prvog albuma imaš neke ideje za drugi, ali sve ispucaš tada i ostaneš bez onog početnog momenta i vizije i onda ili odustaneš na tom koraku i ne napraviš nikada taj treći album ili nađeš novu inspiraciju, novi izazov i jaču poruku koju želiš prenijeti. Nama se to na našu sreću dogodilo i iskoračili smo negdje gdje se prije nikad ne bismo usudili.’ – rekao je Marko Matijević Sekul o novom albumu za koji potpisuje većinski dio glazbe i aranžmana, dok su se u skladateljskom dijelu udružili  Boris Kolarić i Marko Purišić, a većinu tekstova potpisuje Zoltan Lečei i Boris Kolarić.

Novi album Meridian je kao da pomirišeš more i sol koja izlazi iz zvučnika, kao oluja koja nosi sve pred sobom i kao neispričana ljubavna priča.

‘Mislim da će se svi koji su se našli u prethodnim albumima naći i u novom, ali također  vjerujemo da će se i velikoj većini novih slušatelja svidjeti ovaj album.’ – zaključio je Marko

Meridian je novo poglavlje benda s puno živih instrumenata pomiješani s rock gitarama, glasnim bubnjem i synthovima.

Popis pjesama: 1. Ne laži / 2. Meridian (ft. Michael Rhein from In Extremo) / 3. Lanterne / 4. Otac / 5. Kornati / 6. Snaga / 7. Albatros / 8. Srce moje / 9. Divojko / 10. Daj mi mir / 11. Pakao ili raj (Dante)

DEEZER

NE LAŽI [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno