Foto: Cropix

Tjedan dana uoči početka sezone u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi nogometaši Cibalije odigrat će dvije kontrolne utakmice. Sutra u 18 sati u Vinkovcima dočekuju također drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, a u nedjelju u isto vrijeme gostuju u Ivankovu kod trećeligaša Bedema.

A uoči završnih pripremnih utakmica trener Petar Tomić dobio je dugoočekivano pojačanje, koje bi trebalo donijeti sigurnost u obrani. Naime, vratar Marijan Antolović nakon deset godina vratio se u redove Cibalije.

Nekadašnji vratar mlade hrvatske U-21 reprezentacije iz kluba je otišao u varšavsku Legiju. Tada su krenule njegove seobe, uglavnom na posudbama, pa je tako branio za banjalučki Borac i sarajevski Željezničar u BiH, izraelski Hapoel iz Haife te slovenski Koper, a dvije sezone proveo je i u Osijeku, odakle je transferiran u sjevernoirski Glentoran, s kojim je pak, prije povratka u Vinkovce, osvojio nacionalni Na kraju, iskusni 31-godišnji vratar odlučio se vratiti u matični klub, za koji bi već danas trebao biti registriran, pa će tako konkurirati već za prvu utakmicu u sezoni za tjedan dana, kada momčad gostuje u Dugopolju.

Uz Antolovića momčadi se priključio i Filip Jazvić, iskusni 29-godišnji krilni napadač s velikim prvoligaškim iskustvom koje je stekao u dresu Hrvatskog dragovoljca, a potom i u rumunjskim klubovima CFR Cluj, Targu Mures, Universitatea Craiova i Hermannstadt, a bio je i član Hapoela iz Haife, u isto vrijeme kad i Antolović.

Igrao je i za poljske klubove Arka Gdynia i Olimpia Grudziadz te u sarajevskom Željezničaru. Stipendijski ugovor s klubom potpisali su veznjak Gerald Chibueze Diyoke i mladi Dominik Janović. U klubu planiraju dovesti još pokoje pojačanje, ako se za to ukaže prilika, a trener Tomić napominje da je u prvom redu želja dovesti još jednog napadača, a ne bi bilo loše “pokupiti” i iskusnog igrača u vezi ili u obrani.