10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Marijan Novoselac bodrit će Hrvatsku i u Katru

Više od autora

- vl promo-

Svjetsko prvenstvo u nogometu započelo je u nedjelju, pa samim time 32 reprezentacije krenule su u nadmetanje za svjetski tron u najpopularnijem sportu na svijetu. Međutim, osim sportskih aktera, vrlo bitan dio prvenstva oduvijek su bili i navijači. Tako vam u ovom tekstu donosimo jednu vrlo lijepu priču Marijana Novoselca, navijača koji bodri Hrvatsku na svakom prvenstvu, a ovaj nogometni fanatik trenutno se nalazi u Katru te, kao i cijela Hrvatska, očekuje sutrašnji premijerni nastup Vatrenih protiv Maroka.

Što se tiče gostovanja, sve je počelo 1994. godine s utakmicom u Palermu protiv Italije, a nakon toga sam bio na svim Europskim i Svjetskim prvenstvima na kojima je bila Hrvatska plus na svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji te 1994. godine u SAD-u“, započeo je Marijan Novoselac, veliki navijač i pratitelj naše reprezentacije.

Novoselac ističe kako na prvenstva uobičajeno ide s istom ekipom. Ističe kako na prvenstva ide zajedno s ljudima iz cijele Hrvatske, ali i daleke Australije. Također, na mnoga prvenstva išao je i s Mirkom Blaževićem, Vinkovčaninom iz Male Bosne. Glavni lik naše priče govori kako će karte za utakmice biti skuplje u odnosu na neka prijašnja prvenstva, ali da su drugi troškovi znatno jeftiniji

Primjerice ti dođeš do São Paula, pa onda letiš 4 tisuće kilometara u Manaus, u srce prašume Amazone, zatim letiš u Recife što je tri tisuće kilometara nazad. To uzme jako puno vremena i novaca“, ističe Novoselac. Za razliku od nekih prijašnjih prvenstava, takav problem neće biti ove godine, s obzirom da je najveća udaljenost između dva stadiona svega 55 kilometara. „Najjeftinije karte sam platio 11.400 kuna za svih osam utakmica, znači kupuju se karte za tri utakmice skupine, zatim za osminu i četvrtfinale, nakon toga kupuješ za polufinale, zatim kartu za 3. mjesto i finale. Ako se dogodi da dođemo do finala, kao što je to bilo u Rusiji, vrate vam novce za utakmicu 3. mjesta jer ne možeš biti na obje utakmice istovremeno. Iako se ne igra u isto vrijeme, možeš biti samo kada igra tvoja reprezentacija i to su ulaznice po tome principu, follow my time“, istaknuo je.Dotaknuli smo se malo i teme drugačijih okolnosti za navijače na stadionima. Novoselac tvrdi kako će se, primjerice, pivo moći konzumirati dva do tri sata prije utakmice, kao i u svakim hotelima s 5 zvjezdica. Doduše, cijene jesu skuplje nego kod nas, ali ipak se radi o jednom ovakvom svjetskom značajnom događaju koji se događa svake 4 godine.

Iako nisu oni ni pripremljeni ni naviknuti na nerede, ali to je takva država da ja niti ne očekujem ni najmanji incident kao što nije bio ni u Rusiji. Prije će nerada biti recimo u Belgiji ili Nizozemskoj“, rekao je. „Ovo nam je sada ili nikada. Zar mislite da bih angažirao financijska sredstva prije pola godine kupujući ulaznice do finala da ne vjerujem da možemo daleko“, zaključio je Novoselac.

Tako nas je Marijan Novoselac upoznao s nekim svojim lijepim pustolovinama, a ističe kako mu je najbolji trenutak bio pobjeda nad Englezima u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, kada su Vatreni ostvarili svoj najveći povijesni uspjeh osvojivši srebrnu medalju, za koplje bolji uspjeh od one bronce iz Francuske 1998. godine.

Ovim putem želimo poželjeti sreću našoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, a Marijanu Novoselcu, kao i svim ostalim navijačima koji su se našli u Kataru, želimo dobar provod i još bolje navijanje.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno