11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Marijan Oršolić: Nisam zadovoljan polusezonom, ali s obzirom koliko je bilo problema kroz nju na kraju je dobro završilo

Više od autora

- vl promo-

Polako odbrojavamo i križamo dane do kraja kalendarske 2021. godine, ali i početka priprema Nebeskoplavih.

Kao šećer na kraju ove godine jedan od posljednjih tekstova i razgovora odradili smo s kapetanom Cibalije, Marijanom Oršolićem.

Klub je u svojoj povijesti imao puno velikih kapetana koji su ostavili jako dubok trag, od devedesetih naovamo ističu se njih četvorica, Zahirović, Maroslavac, Leutar i Vitaić. Poker asova.

Marijan je odličan dečko s puno ljudskih, ali i igračkih kvaliteta. U Cibaliji je desetak godina i ima dobre predispozicije da stane uz bok nabrojanoj četvorki. S klubom je prošao sve što se proći moglo, od prve lige, izbacivanja u 3. rang i sada do druge lige. Unatoč lošoj situaciji ostao je vjeran stogodišnjoj dami i s ponosom nosi traku oko ruke.

„Nisam zadovoljan polusezonom, ali s obzirom koliko je bilo problema kroz nju na kraju je dobro završilo”, prokomentirao je Oršolić.

Cibalia se istaknula kao izvrstan domaćin, dok je u gostima uzela svega bod.

„Mislim da smo i u domaćim utakmicama morali uzet više bodova, a u gostujućim utakmicama je možda falilo malo sreće za bolje rezultate, ali većinom smo mi podbacili”, rekao je kapetan Nebskoplavih.

Navodi kako u proljetnom dijelu sezone mogu i moraju bolje te kako se uz par pojačanja i kvalitetno odrađene pripreme mogu boriti za vrh drugoligaške tablice, ali kao što Marijan kaže, treba ići korak po korak. Oršolić nam je opisao svoje početke s Cibalijom koji sežu još kadetskih dana.

„U klub sam došao s 15 godina kao ulazni kadet, početak je bio težak. Kad tako mlad odeš od kuće nije ti lako, ali uz sjajnu podršku roditelja, suigrača, trenera i ljudi u klubu brzo sam se adaptirao. Jako je lijepo krenulo kad sam prešao u seniorski nogomet, Cibalia je igrala prvu ligu gdje sam i debitirao što je bio moj san, ali nažalost smo zbog ne dobivene licence ispali u Treću HNL – Istok što je bio veliki udarac za klub poput Cibalije. No, odmah iste sezone smo se vratili u drugu ligu gdje se i sada nalazimo, nadam se ne još zadugo”, ističe stoper vinkovačkog drugoligaša.

Vezan je ugovorom još godinu i pol dana, ali i kao svaki igrač ima želju okušati se na višem nivou što bi za njega bio predstavljalo novi izazov u karijeri.

„Želim se zahvaliti našim Ultrasima koji su cijelu polusezonu bili uz nas”, poručio je za kraj Marijan Oršolić.

Nadamo se kako ćemo Marijana još dugo gledati u Cibalijinom dresu s kapetanskom trakom oko ruke te kako će i dalje pružati odlične partije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno