6 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Mario Ivanković pokrenuo portal i na jednom mjestu okupio okuse Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Imajući na umu kako naručivanje hrane telefonom ponekad zna biti mukotrpno, osobito u večernjim satima, mladi Vinkovčanin Mario Ivanković odvažio se na hrabar poduzetnički korak. Pokrenuo je portal Food Click za online naručivanje hrane isključivo iz lokalnih restorana i sve okuse Vinkovaca okupio na jednom mjestu.

Ideja se, kaže, javila spontano kroz razgovor s prijateljima. Zauzeta telefonska linija zna biti frustrirajuća, a ni osoblju restorana nije uvijek jednostavno uz sav posao još baratati i preuzimanjem narudžbi javljanjem na telefon.

„Cilj je bio zamijeniti taj telefon s aplikacijom i tako olakšati korisnicima da kratko i jasno naruče što žele, ali i osoblju da ne mora voditi dugotrajne razgovore“, pojašnjava nam 25-godišnji Mario, dodajući kako je pri narudžbi moguće i unijeti dodatne napomene koje tijekom poziva često znaju promaknuti pa naručitelji ostanu zakinuti.

I sam je svjestan da ova ideja nije ništa novo na tržištu te da u Vinkovcima već postoje slične aplikacije (Glovo i Wolt), no glavna razlika je ta što Food Click ne nudi vanjsku uslugu dostave, nego ju omogućava korisnicima kroz aplikaciju ukoliko sam restoran ima vlastitu dostavu. Osim toga, preko nje je moguće u restoranu napraviti narudžbu unaprijed te hranu naručiti za preuzimanje.„Bitna razlika od ostalih usluga je i što ne uzimamo nikakve provizije na broj narudžbi ili iznose ostvarene preko našeg portala pa samim time ne utječemo na cijene hrane. Smatramo da treba podržati poslovanje svakog restorana i ne miješati se u njihovu poslovnu strategiju, a s druge strane omogućiti svima da naruče hranu iz svog omiljenog restorana bez dodatnih nepotrebnih troškova“, kaže Ivanković.

Mario je inače inženjer elektrotehnike zaposlen u struci pa mu nije bilo teško potpuno sam osmisliti i napraviti portal, uz korištenje gotovih rješenja unutar aplikacije. Povratne informacije zasad su odlične, aplikacija je testirana početkom godine u manjim mjestima i na manjim Fast Food objektima i bistroima gdje nisu dostupne druge slične usluge te se pokazala vrlo uspješnom, ljudi su ju prihvatili i svakodnevno naručuju hranu putem nje. Nedavno je zaživjela i u Vinkovcima, što je od početka bila glavna ideja.

„Cilj je okupiti lokalne gastro objekte u gradu i imati sve okuse na jednom mjestu“, napominje ambiciozni Vinkovčanin te ne propušta istaknuti kako se za ovu priču zainteresirani i vlasnici OPG-ova pa će se u ponudi portala uskoro naći i domaći proizvodi.

Korištenje aplikacije je izrazito jednostavno, prilagođena je i mladima i starima, korisnik odabire želi li dostavu, preuzimanje ili hranu u lokal, no Mario ističe kako planira nastaviti i dalje pratiti ideje koje skuplja ‘u hodu’ i ostvariti što bolju pomoć krajnjim korisnicima. A uspješan početak daje naslutiti kako će zadovoljnih korisnika biti itekako dovoljno.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno