18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Marko Dabro: Želim u miru dovršiti sezonu u BSK-u, zabiti 30 golova i nakon toga odlučiti o sljedećoj destinaciji

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr
Dva dana nakon 16. rođendana, nekadašnji vinkovački dragulj ispisao je povijest 1. HNL kada je, sad već davne subote, 30. ožujka 2013. godine postao najmlađi debitant u povijesti tog natjecanja. Nedugo zatim uslijedio je odlazak u Firencu, glavni grad talijanske pokrajine Toskane kada je Fiorentina na Cibalijin račun uplatila tada spasonosnih 800 tisuća eura. Dabro se u Fiorentini nije najbolje snašao, a igrao je za U19 momčad talijanskog velikana te je nakon nekoliko posudbi uslijedio i konačan povratak kući, u rodne Vinkovce, gdje mu je nakon nekog vremena dijagnosticirana mononukleoza te je Dabro bio primoran na oporavak koji je trajao oko pola godine. „Najteže mi je pao peh s mononukleozom dok sam bio u Fiorentini i samim time nisam bio u mogućnosti pokazati sve što mogu“, nerado se prisjeća tih nesretnih dana Vinkovčanin koji se nakon povratka u Hrvatsku igrački dosta tražio igrajući pritom za Cibaliju da bi se nakon kratkih epizoda u predgrađu metropole, Gorici, i slovenskom Bravu skrasio u BSK-u gdje igra nogomet karijere.

„Dolazak u Bijelo Brdo bio je dobar potez za mene jer sam osim golova puno dobio i na samopouzdanju što je najvažnije za igrača, a golovi su uvijek najbolji način da napadač uđe u formu. U BSK-u sam počeo ponovno nagovještavati igračke partije iz mladosti“, govori Marko Dabro, igrač koji se preporodio u BSK-u i „trpa kao na traci“ budući da je uvjerljivo najbolji strijelac 2. HNL sa 16 pogodaka u dosadašnjih 17 susreta. „Poprilično sam zadovoljan odrađenom polusezonom, dobro igramo i kući i u gostima i mislim da u nastavku prvenstva možemo još više napredovati“, dodaje napadač BSK-a te se prisjeća najboljih trenutaka iz svoje karijere, a to su odlazak u Fiorentinu gdje je kao mladi igrač jako puno naučio o ozbiljnom nogometu i ostalim stvarima koje su jako bitne kako bi postao profesionalni nogometaš, zatim nastupi za mladu reprezentaciju i prvi pogodak u 1. HNL protiv Hajduka na Poljudu.

Svojim nastupima ove sezone Dabro je privukao pozornost hrvatske nogometne javnosti pa je Osijek krajem listopada ozbiljno „zagrizao“ za najboljeg igrača i strijelca 2. HNL, no Dabro je izjavio kako nije htio mijenjati sredinu u pola sezone što nije zgodno za igrača, a po nekim nogometnim kuloarima spominjalo se kako je BSK za Dabru tada tražio ni manje ni više nego milijun eura što je čelnicima kluba grada na Dravi, u vremenima krize, bilo malo previše.

„Što se tiče odlaska iz BSK-a, bilo je puno upita sad na zimu, ali sam odlučio ostati tu do ljeta i onda podvući crtu te donijeti najbolje rješenje za nastavak karijere“, govori Dabro i navodi kako su očekivanja od nastavka sezone dosta velika: „Cilj je biti na kraju sezone među prve tri ekipe druge lige, a moj osobni cilj je probiti granicu od 30 golova“, najavio je tako drugi dio sezone Marko, koji bi, ako nastavi ovako zabijati, vrlo lagano mogao prijeći tu brojku, a mi bi trebali malo više zagrebati po nogometnim knjigama kako bi saznali tko je zadnji uspio doći do slične brojke postignutih golova u drugom razredu hrvatskog nogometa. Dabri želimo nastavak odličnih igara ove sezone i ne sumnjamo kako će uskoro donijeti dobru odluku za sljedeći iskorak u svojoj karijeri.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno