Markovski i Ivona – nova suradnja na glazbenoj sceni

0
1155

Suradnja renomiranih riječkih glazbenika Saše Markovskog (Urban & 4) i Ivone Maričić (E.N.I.) rezultirala je posebnim glazbenim uratkom Moj dahkoji odskače od tipičnog klišea pop pjesme i koji će, vjerujemo, ostaviti trag na našoj glazbenoj sceni. Moderna produkcija koja se čvrsto oslanja na elektronski izričaj Markovskog, fantastična Ivonina vokalna interpretacija te intrigantni aranžman, elementi su koji će pjesmu ‘Moj dah’ učiniti prepoznatljivom u radijskom eteru te će zasigurno pronaći put do slušatelja profinjenog glazbenog ukusa.

U pjesmi su satkani čežnja, negiranje, patnja, sreća, strast, samoća, želje, snovi… Jedna osoba, zarobljena u borbi svojih osjećaja. Ovo je priča o ženi koja proživljava jaku emotivnu dramu. Radi li se o pravoj ljubavnoj vezi ili je sve umišljeno? Čežnja za stvarnim bićem ili utvarom? Njezine želje i snovi o ljubavi isprepleću se sa strahovima i boli, čežnja se prelijeva u emotivni kaos u kojem više ne razaznaje stvarnost od imaginacije, stvarni odnos od utvara.

‘Pjesma se bavi našim intimnim strahovima, željama, osjećajima, projekcijama. Naš unutarnji svijet može biti čista imaginacija, ideja, ali za nas je jednako stvaran i opipljiv, poput kamena na cesti.’ rekla je Ivona.

Saša Markovski za ‘Moj dah’ potpisuje glazbu, tekst, aranžman i produkciju, a Ivonin je vokal ovu priču zaokružio u odličnu glazbenu cjelinu.

Singl je pretočen i u video spot za kojeg autor, Luka Radiković, kaže: ‘Video spot na jedinstven način pripovjeda priču emocija. Glavni element spota je voda; baš kao i emocije, voda daje pjesmi dimenziju promjenjivosti, toka, transformacija. Uz te duboke transformacije dolazi i do vanjske. Boje (u kemijskoj reakciji) daju začin (nadu) svim proživljenim emocijama.’

Za scenografiju, šminku i frizure pobrinula se Zara Hrvatin.