18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Martin Antinac: Cilj nam je biti među prvih pet, a raduje me što u klubu trenira i 50-ak djece

Više od autora

- vl promo-

NK Mladost Antin trenutno se natječe u 2. ŽNL Središte Vinkovci, a klub se nakon prve polusezone nalazi na visokom četvrtom mjestu. Tijekom jeseni Mladost je upisala osam pobjeda, četiri poraza i remi, a o ciljevima i uvjetima porazgovarali smo s klupskim predsjednikom Martinom Antincem.

„Mogu reći da smo 95% zadovoljni s rezultatima koje smo ostvarili na jesen. Imamo momčad koja je dobra, nekoliko pojedinaca ranije je igralo i u višim rangovima. U nekim utakmicama smo kiksali, ali zaostajemo malo bodova u odnosu na sami vrh”, ističe čelni čovjek kluba dodavši kako je glavni cilj na proljeće izboriti svoje mjesto među prvih pet momčadi.

Takvo dostignuće donijelo bi mir u antinskoj svlačionici, s obzirom na to da još nitko ne može sa sigurnošću reći kakva će biti reorganizacija drugoligaške konkurencije, kao ni koliko će klubova ispasti iz ove, ali i viših liga. Ako bi se takav ishod ostvario, iduće sezone u taboru Mladosti moglo bi se maštati i o napadu na 1. ŽNL. To za klub ne bi bila novina, a u svoje vrijeme bio je i član 3. HNL – Istok.

Cibalia je u srpnju uveličala proslavu 90. rođendana antinskog kluba

„U to vrijeme ljudi su davali svoj maksimum, bili su jako složni, pomagali su svi klubu i igrali smo nekoliko sezona u trećoj ligi. Onda smo ispali u MŽNL, momčad se pomladila, a u to vrijeme nismo imali kvalitetu nositi se s jačinama takvih liga, pa smo nazadovali”, dodaje.

Veliki forte svakako je što većinu sastava čine domaći igrači koji su u kubu već nekoliko sezona. Prošloga ljeta iz Borinaca se vratio veznjak Novoselac, koji je itekako od velike pomoći u ispunjenju ciljeva.„Preko zime nitko neće napustiti klub, atmosfera je odlična, tako da se ne moramo brinuti oko toga. Dečki su korektni, igraju za koje pivo i večeru”, kroz smijeh je objasnio predsjednik Mladosti.

Trener seniorske momčadi trenutno je Mario Andričević, koji s pripremama kreće danas. Mladost nema problema s odazivom na treninzima, uvijek bude između 12 i 15 igrača, a trenira se tri puta tjedno. Također, već je sada dogovoreno i nekoliko pripremnih utakmica.

„Od prijašnjih sezona ostala nam je tribina koja ima kapacitet od oko 300 sjedećih mjesta, a tu su i reflektori. Radimo koliko možemo, osvježili smo osnovne stvari. Općina Tordinci i Vukovarsko-srijemska županija nam financijski pomažu koliko mogu, a u klubu imamo i dvije mlađe kategorije. Tu su limači i pioniri, između 45 i 50 djece trenutno je u klubu, a za Antin koji ima oko 500 stanovnika, to je sasvim pristojna brojka. Meni je najbitnije da djeca imaju opremu i kvalitetne uvjete, uvijek mi je drago da nam sponzori na takav način pomognu”, zaključuje Martin Antinac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno