2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Iza najsjajnije medalje stoje svakodnevni treninzi

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Martin Jozić, član SD “Vinkovci“, sredinom travnja osvojio je prvo mjesto na finalu KUP-a Hrvatske u gađanju 10m ISSF zračnim oružjem, u seniorskoj konkurenciji. Tim povodom, Martina i njegovog trenera te predsjednika kluba ugostio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Martinu je ovo prvi puta da je osvojio 1. mjesto na državnim natjecanjima i to u seniorskoj konkurenciji. Nakon dobro otpucanih kvalifikacija s 564 kruga i 7. mjesta, u finalu je Martin nakon drugog hitca preuzeo 1. mjesto te je s odličnim pucanjem zadržao prvo mjesto do kraja finala s 238.8 krugova te je bio bolji za 2,2 kruga od Uroša Kačavende iz Osijeka, državnog rekordera finala 240,5. Treće mjesto pripalo je Saši Špirelja iz Zagreba, državnom rekorderu kvalifikacija s 584 kruga.

“Očekivao sam da ću ući u finale, ali prvo mjesto nisam. Iako sam imao par greškica, hitci su bili odlični. Ova medalja mi je poticaj za daljnji rad, a očekujem nastup s reprezentacijom u Europskoj ligi ili na Europskom Kupu“, rekao je Jozić.

Ekipno strijelci Streljačkog društva “Vinkovci“ (Jozić Martin 564, Čolaković Matko 555 i Babić Petar 528 krugova) zauzeli su 7. mjesto.

U društvu Martina bio je i njegov otac i trener Zvonimir Jozić, koji je istaknuo kako iza najsjajnije medalje stoji velik rad i trud te svakodnevni treninzi.

“Nakon 10 medalja u mlađim kategorijama, konačno je osvojio zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji i to je za nas veliki uspjeh. Možda se nismo nadali tome, ali rezultati koje je imao zadnjih godina pokazuju da je i to moguće dostići. Ovim uspjehom su Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija dobili seniorskog prvaka i to je sigurno povijesni rezultat“, istaknuo je Zvonimir Jozić

Još jedna je to lijepa promocija našega grada u kojemu sportaši igraju veliku ulogu. Često su dio državnih, ali i svjetskih natjecanja na kojima uspješno promiču ime Vinkovaca i našu sportsku scenu podižu na jednu višu razinu.

“Sport je najbolji promotor grada Vinkovaca jer imamo uspjeha na svim poljima. Gdje god se natječemo naši natjecatelji ostvaruju velike uspjehe i pomažu u tome da se ime našega grada čuje diljem Hrvatske, ali i Europe i svijeta“, rekao nam je gradonačelnik.

Streljaštvo je sport u kojemu veliku ulogu za postizanje rezultata ima i oprema kojom sportaši raspolažu, pa je važno spomenuti kako Martin na ovome natjecanju zapravo i nije imao opremu kao što su imali neki od natjecatelja. SD “Vinkovci” se može pohvaliti izvrsnim uvjetima za streljaštvo u uvjetima, ali to je i dalje nedostatno za jedan vrhunski rezultat. Stoga sportaši kao što je Martin, svojim entuzijazmom pokazuju da se i s malo mogu postići veliki rezultati.

“Iznimna mi je čast biti predsjednik ovome klubu. Martin postiže izvrsne rezultate i za jedan mali grad kao što su Vinkovci to je uspjeh velikih razmjera, a nadamo se kako na tome nećemo stati. Kada nas pitaju što nam je cilj, mi kažemo Tokio. Mnogi se čude što smo postavili ljestvicu tako visoko, ali nama jeste cilj otići do Olimpijskih igara i nadamo se da će nas zdravlje i vrijeme za to poslužiti i da će ovo biti jedna lijepa sportska priča“, riječi su predsjednika SD “Vinkovci” Damira Rapčan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno