18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Maša Pešec: Primarni cilj kluba prvenstveno je razvoj plivačkog sporta

Više od autora

- vl promo-


PK Orion trenutno broji između 60 i 70 članova koji redovno treniraju i sudjeluju na raznim natjecanjima. Također, klub ima sve kategorije, počevši od programa obuke za neplivače, zatim preko školice plivanja i škole plivanja, a onda dolazi i natjecateljska skupina koja sadržava kategorije od početnika pa sve do seniora, a sve kategorije u klubu trenutno su pokrivene s tri trenera.

S treninzima nikad ne radimo pauzu, trenira se tijekom cijele godine. Neka djeca idu na more tijekom 7. i 8. mjeseca, tako da smo mi uvijek otvoreni da djeca mogu u potpunosti isplanirati školske praznike i svoje slobodno vrijeme. Natjecateljska skupina trenira šest dana u tjednu po dva sata dnevno, dok ostale grupe treninge imaju po sat vremena i tri puta u tjedan dana. Iako mi ne radimo pauze s treniranjem, potrebno je reći kako tijekom osmog mjeseca slijedi kratka pauza s natjecanjima, koja ponovno počinju na jesen”, plan i proces treninga predstavila je trenerica Maša Pešec.

Za natjecateljsku skupinu tako slijede još neka natjecanja, a prvo od njih bit će održano regionalno prvenstvo Hrvatske u Sisku. Naime, Sisak je centar regije jer jedino oni mogu ponuditi mogućnost natjecanja tijekom ljetnog vremena u bazenu od 50m, dok se preko zime natjecanja održavaju u bazenu od 25m. Osim toga, plivačice i plivače Oriona očekuje i natjecanje u srpskom gradu Vrbasu.

Na Korčuli je bilo ekipno C prvenstvo Hrvatske gdje smo nastupili samo sa ženskom ekipom, budući da je muška ekipa bila zauzeta sa školskim i maturalnim obvezama, tako da su bile samo cure, koje su zauzele visoko 4. mjestu te su bile sjajne. U Sisku smo sudjelovali na 3. i 4. kolu lige naše regije, osvojili smo 21 medalju i evo to je nekako standardno da ostvarujemo odlične rezultate te da djeca treniraju i da se druže te ovom prilikom pozivamo još djece da nam se pridruže”, trenerica Pešec prokomentirala je nedavne uspjehe kluba.

FOTO: PK Orion

PK Orion se u većini slučajeva oko organizacija natjecanja mora snalaziti sam. Odnosno, odlaske na natjecanja u jednakoj mjeri financiraju klub i roditelji. Nikada se nije dogodilo da roditelji sami financiraju odlazak svoje djece na natjecanja.

Primarni cilj kluba prvenstveno je razvoj plivačkog sporta. Uključivanje što većeg broja, omasovljivanje, popularizacija kroz koju će se dokazati da je plivanje bitan sport za razvoj cijeloga tijela”, zaključila je trenerica PK Orion.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno