Ljeto je i danas zavladalo u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Ponedjeljak, odnosno drugi tjedan Ljeta u knjižnici započeo je kreativnim radionicama bojanja stakla različitim motivima koja je okupila velik broj djece, a ista je održana i danas.

Ljeto u knjižnici program je koji Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci provodi već dugi niz godina s ciljem okupljanja školaraca za vrijeme školskih praznika. Ovogodišnje radionice održavaju se tri puta tjedno u trajanju od dva sata, osmišljene su kao literarne i kreativne aktivnosti u kojima se prvenstveno potiče međusobno druženje, igra, razgovor i timski rad. S obzirom da je stvaranje navike dolaženja u knjižnicu i razvijanje čitateljske kulture glavni zadatak djelatnika knjižnice, svaka radionica bazira se na književnom predlošku, bilo bajkom, pričom, pjesmom, stripom.

Današnja radionica bojanja stakla ponovno je bila jako dobro posjećena. Počela je pričanjem jedne basne, nakon čega su mališani prionuli na posao i raznim motivima  oslikavali staklenke, boce, tanjuriće i druge staklene predmete. Neki su samo završili radove od ponedjeljka, dok su drugi sa svojim radovima danas tek započeli.

“Djeca oslikavaju motive po svome izboru. Moglo se tu naći svašta, od princeza do sladoleda kojega najviše vole jesti, srceta i mnogih likova iz bajki. Važno je spomenuti kako ćemo na kraju ljetnih radionica krajem kolovoza postaviti jednu izložbu na kojoj će biti prezentirani svi radovi iz naših ljetnih radionica, a vjerujem kako će se posjetitelji iznenaditi dječjom kreativnošću“, rekla nam je Sonja Šimić, jedna od voditeljica radionice.

Već u petak očekuju nas nove aktivnosti kada započinje Mini liga u društvenim igrama – Čovječe, ne ljuti se, Pictionary, Uno, Sedmica, 5 sekundi i slično. Spomenute radionice održavat će se svaki petak do kraja ljeta.