- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Nakon što je prošle godine za ulogu Julke u „Vrzinom kolu“ nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina, Matea Marušić, glumica Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci, ove je godine ovu prestižnu nagradu primila u svoje ruke i to za ulogu Laure Wingfield u predstavi „Staklena menažerija“. Tim povodom danas ju je u Maloj gradskoj vijećnici ugostio zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

Nagrada hrvatskog glumišta predstavlja najprestižnije priznanje za glumca i nema onoga koji ju ne priželjkuje. Kako je danas istaknula Matea Marušić, za nju je ova nagrada jako velika motivacija i velik vjetar u leđa, ali zapravo i potvrda da je odrađen dobar posao.

„Saznanje da u godinu dana možete postati najbolji je uistinu jedna velika čast. Dramski rekst „Staklene Menažerije“ sam oduvijek htjela raditi, a u vinkovačkom kazalištu su se stvari jednostavno poklopile, pa su me dočekali genijalni redatelj i genijalna podjela. Kada imate čast raditi s jednom takvom ekipom, stvari teku same od sebe“, rekla je Matea koja trenutno radi na novom projektu, odnosno na predstavi „Štajga“ po romanu Ivane Šojat i u režiji Jasmina Novljakovića. Radi se o vinkovačkoj priči koja u prvom redu govori o životu jednog željezničara i njegove supruge.

Ponos što u gradu imamo ovako uspješnu glumicu nije krio zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, pa je ovom prilikom istaknuo sljedeće:

„U ove tri godine koliko je u vinkovačkom kazalištu, Matea je uistinu ostvarila jako puno toga. Posebno mi je drago što naše kazalište ima dva profesionalna glumca, oba mlada i vrlo uspješna, a to je na ponos i diku i kazalištu i Vinkovcima. Time se polako vraćamo na stare staze kada su Vinkovci bili kulturno čvorište, a nadam se kako će kazalište i njegovi glumci tomu još više doprinijeti“.

S dobitnicom Nagrade hrvatskog glumišta danas je u prostore Grada stigao i ravnatelj vinkovačkog kazališta, Zdenko Rečić, koji je još jednom podsjetio kako je Matea prva glumica našeg kazališta koja je dobila ovu nagradu.

„Gostujući glumci koji su glumili u našem kazalištu i prije su dobivali nagrade, no ovo je prvi put da je zaposlenik kazališta dobio nagradu, a to je potvrda kako nastavljamo s dobrim radom i da dižemo nivo kvalitete. Mnogi poznati i nagrađivani glumci prošli su kroz naše kazalište kada se za njih tada nije čulo, a Matea je prva glumica koja je postigla ovako nešto. Zato mislim da je ovo velik poticaj i njoj i nama u kazalištu, a mi ćemo nastaviti pripremati dramske tekstove koji odgovaraju Mateji, ali i vinkovačkoj te široj publici“, kazao je Rečić.