13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Matea Marušić, nabolja mlada glumica 26. Festivala glumca: Interpretacijom Laure očarala kolege

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Veliko priznanje Matea Marušić, glumica Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci, dobila je na ovogodišnjem 26. Festivalu glumca na kojemu je osvojila Nagradu Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina.

Matea Marušić, članica ansambla vinkovačkog kazališta, u protekloj je godini ostvarila dvije zapažene uloge skrenuvši pozornost na svoj talent i glumačko umijeće, ali i na svoju matičnu kuću. Na 26. Festivalu glumca nagrađena je kao mlada glumica za ulogu Laure Wingfield u “Staklena menažerija” T. Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji vinkovačkog kazališta. Potvrdila je tako, nakon prošlogodišnje nominacije za prestižnu Nagradu hrvatskog glumišta za mladu glumicu do 28 godina za ulogu Puštenice Julke u “Vrzinom kolu”, svoju glumačku osobnost, koju su prepoznale kolege: Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Branimir Vidić-Flika, članovi ocjenjivačkog suda Festivala glumca.

“Hvala žiriju, velika je čast i privilegija dobiti ovakvu nagradu od svojih kolega. Hvala vinkovačkom kazalištu na čelu sa Zdenkom Rečićem, koje je prepoznalo moju potrebu za stvaranjem i dalo mi priliku afirmirati se kao mlada glumica. Hvala cijelom autorskom timu, mojim kolegama, Vladimiru Andriću, koji je predložio tekst “Staklena menažerija”, divnoj kolegici Areti Ćurković i također kolegi Ivanu Vukeliću, te ponajviše redatelju Draženu Ferenčini koji nas je svojim suptilnim i posvećenim vođenjem podsjetio zašto smo odabrali ovaj poziv”, istaknula je Matea Marušić.

A priznanje članici ansambla veliko je priznanje i njezinom kazalištu. “Kao prvo čestitka Matei Marušić, prvoj glumici našeg kazališta koja je dobila nagradu na Festivalu glumca. Matea je nedjeljivi dio našeg kazališta, našeg malog ansambla, reći ću najboljeg ansambla. Matea i Vladimir, glumci zaposlenici, umjetnici su koje bi u svom kazalištu/ansamblu volio imati svaki ravnatelj. Jasno da sam ponosan na ono što su dali našem kazalištu svojim radom, glumom, na sve odigrane uloge. Prva nagrada na Festivalu glumca za naše kazalište bila je Ivanu Brkiću, za najbolju mušku ulogu u predstavi “Hrvatski emigranti”, ali je on tada bio zaposlenik HNK u Zagrebu, a do tog 22. festivala, bila nam je čast da nam predstava uopće bude uvrštena u službenu konkurenciju. A danas s ponosom i zadovoljstvom mogu reći: Matea Marušić, glumica vinkovačkog kazališta najbolja na 26. Festivalu glumca”, ističe ravnatelj Zdenko Rečić.

Matea Marušić rođena je 1993. u Osijeku. Glumu je završila na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Od rujna 2018. godine u ansamblu je vinkovačkog kazališta gdje je i voditeljica dramskog studija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno