1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Matko Čolaković i Diana Pavlović najbolji sportaši u 2023. godini

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U vinkovačkoj knjižnici održana je svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima grada Vinkovaca za 2023. godinu koju organizacijski i ove godine potpisuju Grad Vinkovci, Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca i naša medijska kuća Novosti, dok cvjetne bukete za djevojke potpisuje cvjećarnica Mimoza.

Vinkovački sportaši i klubovi na dostojan su način predstavljali svoj grad te uz predan rad, brojna odricanja, podršku svojih roditelja i trenera, ostvarili hvalevrijedne rezultate.

Proglašeni su najbolji u sedam kategorija i to redom: Najbolji sportaš, Najbolja sportašica, Perspektivni sportaš, Perspektivna sportašica, Najbolja momčad, Najbolja ekipa i Najbolji sportaš osoba s invaliditetom.

U jakoj konkurenciji Najbolji sportaš grada Vinkovaca je član Streljačkog društva „Vinkovci” i hrvatski reprezentativac Matko Čolaković, inače prvak Hrvatske u juniorskoj konkurenciji.

Za Sportašicu godine proglašena je Diana Pavlović, rođena 2002. godine, nositeljica majstorskog pojasa i članica Judo kluba Vinkovci koja je prošle godine u svijetu juda ostvarila zavidne rezultate. Prvo mjesto u najbrojnijoj kategoriji Perspektivnog sportaša pripalo je Domagoju Begonji, članu Ju jitsu kluba Vinkovačke rode, inače prvaku Europe u kadetskoj konkurenciji. Perspektivna sportašica je Iva Iličić iz Biciklističkog kluba Sokol Cestorad.

Osvajanjem prvog mjesta u prvoj HRL Sjever i ekspresni povratak u Paket 24 Premijer ligu, RK Bjelin Spačva ponosni je vlasnik pehara za Najbolju momčad, dok je Najbolja ekipa ŽOK Vinkovci koja je prošle godine izborila plasman u viši rang natjecanja. Posljednja, ali ne i manje važna nagrada bila je za Sportaša s invaliditetom koja je pripala Ivani Purkić, aktualnoj državnoj rekorderki u bacanju diska.


„Vinkovci su bogat grad i vidimo koliko imamo dobrih sportaša, klubova i entuzijasta koji daju sebe i svoje slobodno vrijeme kako bi vinkovački sport rastao. Na tome im veliko hvala, kao i svakome onom tko vodi klubove, svim trenerima, roditeljima, a najveća hvala svim sportašima što odvajaju svoje vrijeme, promoviraju sport i svojim rezultatima promiču grad Vinkovce. Kada gledamo u cijelosti vinkovački sport, možemo biti isključivo i samo ponosni na svakog sportaša Vinkovčanina”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić nakon svečane dodjele te još jednom čestitao svim nominiranima i nagrađenima na zasluženim peharima.

U ime nagrađenih nazočnima se obratio i zahvalio Najsportaš Matko Čolaković koji se sportom počeo baviti u 5. razredu, a u „moru” ostvarenih rezultata kao najznačajnije koje su mu ostali u sjećanju, ističe 1. mjesto na nedavno državnom prvenstvu za juniore i nastup na Europskom prvenstvu u estonskom Talinu.

„Nagrada je za mene jedno novo i lijepo iskustvo, potiče me da se i dalje bavim sportom te nastavim ostvarivati što bolje rezultate”, rekao nam je Matko.

Posebna priznanja za ostvarene rezultate u svojim kategorijama za prošlu godinu dobili su Stjepan Neubauer, Stiv Tomić, Petra Očevčić i Filip Lalić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno