14 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Matku Čolakoviću srebro na PH za mlađe seniore

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U organizaciji GSD „Osijek 1784“  10. i 11. veljače 2024. u Osijeku-sportska dvorana JUG II  održano je natjecanje ISSF 10m zračno oružje: Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, PH mlađi seniori/seniorke i PH za mješovite parove, 5.kolo (završno) 1.Walther Hrvatske Lige, 2. Hrvatske lige sezona 2023./2024.  Na natjecanju je je zabilježeno 366 nastupa plus 6 finala i ukupno 110 ekipa.

Za Streljačko društvo „Vinkovci“ nastupili su u gađanju zračnim pištoljem: Matko Čolaković, Stjepan Becić, Petar Babić i Ema Pap.

“Luka nije mogao nastupiti i nismo imali ekipu mlađi seniori. Prvi dan Matko Čolaković osvojio je 2. mjesto sa 565 krugova, prvi je Štaba Rino koji je imao krug više, Stjepan Becić zauzeo je 16.mjesto. U natjecanju mješovitih parova Matko i Ema zauzeli su 10. mjesto od 17 ekipa. Drugi dan nastupili smo u završnom kolu 1. Walther Hrvatske Lige zračni pištolj i osvojili 6. mjesto koje nam je osiguralo nastup u 1.WHL u narednoj sezoni.
Matko Čolaković, jedini predstavnik naše VSŽ i Vinkovaca na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore, u kvalifikacijama je otpucao 564 kruga i plasirao se u finale gdje je zauzeo 4.mjesto. Matko je osvojio pehar za najboljeg pojedinca juniora lige zračni pištolj. Iako u nepotpunom sastavu zbog više sile možemo biti zadovoljni rezultatima, a za Matka poticaj za nastup na EP Györ 2024. u Mađarskoj od 24.veljače”. poručili su iz SD “Vinkovci”.


 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno