26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Matoš je četvrti singl Mel Camina kojim najavljuju novi album Kad? Sad!

Više od autora

- vl promo-
Nakon singlova ‘Novo vrijeme’, ‘Terasa’ i ‘Škvadra’, velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja pjesmu Matoš, kojom najavljuje četvrti studijski album Kad? Sad! (Aquarius / Spona). Album će biti objavljen u srijedu, 9. svibnja, a zagrebačka promocija će se održati 16. svibnja u klubu Vinyl. Singl ‘Matoš’ je svojevrsni hommage jednom od najvećih hrvatskih pjesnika, glazbu i tekst je napisao Zlatko Majsec, aranžman su napravili Tomislav Tonković, Zoran Smoljanović, Viktor GrabarVid Križanić, a za glazbenu produkciju je zaslužan Mark Mrakovčić.

‘Matoš’ je četvrti singl četvrtog albuma Mel Camina, koji već čeka iza ugla da vam zaskoči uši i ostala čula. Kao i velik dio albuma ‘Kad? Sad!’, pjesma je nastala na probi u našem malom muzičkom podzemlju, a tekst je inspiriran jednom pjesmom našeg pjesničkog barda A.G.Matoša. Riječ je o ‘Staroj pjesmi’, koja je s obzirom na današnje društvene (ne)prilike sve samo ne zastarjela pjesma i iz koje je uzet, da ne kažem otet, prvi stih ‘O, ta uska varoš, o ti uski ljudi’, nadam se uz posthumni blagoslov gospodina Matoša. Za singl je snimljen videospot u režiji Ivana Špehara, a glavnu ulogu glumi gitarist benda Tomislav Tonkov’, kaže Zlatko Majsec, vokal i gitarist Mel Camina.

Mel Camino je objavio tri studijska albuma – ‘Kapadokija’ (Spona, 2010.), ‘Kolumbo svoje duše’ (Tigrova glava, 2013.)  i ‘Avion bez uzletne piste’ (Spona, 2014.), a najavnim singlovima Novo vrijeme,  Terasa i Škvadra najavljuje četvrti studijski album ‘Kad? Sad!’.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno