- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Universal Music press
Frontmen skupine The National prošle je godine predstavio hvaljeni album “Serpentine Prison”. Na veselje mnogih obožavatelja, Matt Berninger je najavio da će uskoro biti digitalno dostupno i prošireno izdanje albuma. Na njemu se nalazi pjesma “Let It Be” koju hrvatska publika može slušati u radijskom eteru te na digitalnim glazbenim platformama.
Proširena verzija svijetlo dana će ugledati 12. ožujka, a donosi puno novih pjesama. Prošireno izdanje sadrži šest bonus pjesama – originalne pjesme i interpretacije pjesama brojnih glazbenika među kojima su Eddie Floyd, Bettye Swan i Velvet Underground. Album “Serpentine Prison” je producirao Booker T. Jones, a predstavljen je u listopadu prošle godine. Za novi singl “Let It Be” dostupan je i lyric video.
“Booker T. Jones, moj prijatelj i suradnik na izdanju, dobio je od mene demo verzije na kojima sam radio. On me motivirao da ih dovršim te smo šest mjeseci kasnije imali 12 originalnih pjesama i sedam obrada.” Komentirao je Matt Berninger. Otkad je predstavljen, album “Serpentine Prison” oduševljava kritičare i publiku na svim krajevima svijeta. Slušajte album.
Berninger je sa svojim sastavom The National osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe (Sleep Well Beast), a uz djelovanje u bandu i rad na samostalnoj glazbi, s popularnom je indie kantautoricom Phoebe Bridgers kreirao pjesmu za soundtrack filma Between Two Ferns: The Movie.