19 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Matt Damon u novom nezavisnom filmu Charlatan o doktoru varalici

Više od autora

- vl promo-Kimberly Steward, producentica Manchester By The Sea a sada i Charlatana

Prema pisanju portala Variety, oskarovcu Mattu Damonu dodijeljena je uloga u predstojećoj drami ‘Charlatan’ koja je bazirana na istinitim događajima. Damon će portretirati kontraverznog lažnog doktora Berkleya.

Damon je i jedan od producenata filma, pa ‘Charlatan’ tako predstavlja njegovu novu producentsku suradnju sa višestruko nagrađivanom i za Oscara nominiranom Kimberly Steward, s kojom je već radio na produkciji hvaljene drame ‘Manchester By The Sea’.

Nezavisni film ‘Charlatan’ će kao ishodište iskoristi bestseller ‘Charlatan: America’s Most Dangerous Huckster, The Man Who Pursued Him, And The Age Of Flimflam’ kojeg je 2008. Godine objavio Pope Brock. Scenarij će za potrebe filma adaptirati Brian Koppelman i David Levien.

Samoproglašeni doktor koji je kupio diplomu, J.R. Brinkley, je 1918. godine otvorio je kliniku u Kanzasu i vrlo brzo privukao tisuće pacijenata obećavajući im da je u stanju liječiti mušku neplodnost presađivanjem jarčevih testisa. Na temelju ove tvrdnje vrlo brzo se obogatio i postao slavan u međunarodnim krugovima, a u slavi je uživao sve dok nije završio na sudu zbog smrti svojih pacijenata koje su nastale kao posljedica nesavjesnog liječenja i neuspjelih metoda koje je koristio.

O doktoru Brinkleyu već je snimljen dokumentarno-animirani film ‘Do jaja’ kojeg je režirala Penny Lane.

‘Charlatan’ će režirati Richard Linklater, a u filmu će se pojaviti i Robert Downey Jr. [Filmofil]

MANCHESTER BY THE SEA, TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno