- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Blitz film
Film Oscarom® nagrađenog redatelja Kevina Macdonalda “Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama” je u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi osvojio Zlatni globus koji je otišao u ruke fenomenalnoj Jodie Foster.
Dvostruka oskarovka trijumfirala je na sinoćnjoj dodjeli Zlatnih globusa i osvojila svoj treći u karijeri i to za ulogu Nancy Hollander, braniteljicu koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija, Mauritanca koji je optužen da je angažirao teroriste koji su zabili avione u tornjeve World Trade Centra 11. rujna.
Film je temeljen na istinitoj priči i memoarima “Guantanamo Diary” a uz Foster u filmu glume i Tahar Rahim u ulozi  Mohamedoua Oulda Slahija, koji je upravo za ovu ulogu bio u konkurenciji za nagradu Zlatni globus, te za Oscara nominirani Benedict Cumberbatch koji u filmu glumi vojnog tužitelja, pukovnika Stuarta Coucha, koji za Salahija traži smrtnu kaznu.
Priča prati Slahija koji je uhićen i zatvoren u Guantanamu zbog sumnje da je angažirao teroriste koji su izvršili napad na WTC. Nakon godina zatvoreničkog života bez sudskog epiloga njegov slučaj preuzima braniteljica Nancy Hollander i njena kolegica Teri Duncan, koju tumači Shailene Woodley. Počinje potraga za istinom koja će donijeti iznenađujuća i šokantna otkrića.
Film “Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama” (Mauritanian, 2021.), u distribuciji Blitz filma pogledajte od 4. ožujka u CineStaru i ostalim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.