7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Mayales u subotu 14. srpnja na krovu MSU

Više od autora

- vl promo-Nakon što je kritika i struka proglasila album “Simbol za sunce” jednim od najboljih u 2017. godini (a za isti su dobili i nagradu Porin za rock album godine), Mayalesi to uspješno demonstriraju i uživo. Najnoviji izazov je nastup na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u subotu 14. srpnja.

Devet pravovjernih junaka domaće glazbene scene predvođenih autorima Petrom Beluhanom (vokal), Vladom Mirčetom (gitara) te Lukom Gečekom (gitara), predstavljaju svoj sanjivi pop rock umočen u psihodeliju nekih prošlih i budućih vremena, nebeske melodije i prepoznatljive gitarističke rifove.

Koncertnu postavu upotpunjuju i producenti albuma Jure Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas), odnosno bubnjar Edi Grubišić Cipal (Detour, ex TBF, Bilk) te mladi basista Roni Nikolić (NLV) i pjevačica Nikolina Kovačević (Dementronomes).

Da bi čitavi cirkus doista opravdao sjajne recenzije svojih posljednjih koncertnih ukazanja, ekipi Mayalesa pridružuju se Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips, ABOP, Krijes) i Igor Ivanković kao fx ton majstori.

“Neću reći ništa novo kad vam kažem da je svakom domaćem glazbeniku poseban izazov i čast nastupiti na kultnom krovu MSUa u Zagrebu. Sretni smo što se taj veliki ljetni koncert nadovezuje na dugačku seriju sjajnih nastupa koje smo odsvirali duž čitave Hrvatske – što znači da ćemo na Krov stići uvježbani i ‘nabrijani’. Naša publika zna da za svaki veliki koncert Mayalesa pripremimo neku novost i iznenađenje. Svakako možete očekivati novosti u set listi i, naravno, goste, sve ostalo vidjet će te 14. srpnja. Naoružajte se kabanicama i dobrom voljom, sve ostalo prepustite Mayalesu i MSU-u.” – izjavio je frontman benda Petar Beluhan.

Ulaznice za koncert po cijeni od 85 kuna možete pronaći u sustavu i prodajnim mjestima Eventima.


Ne zaboravite! Uz koncert Mayalesa, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i izložbe: “Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba” na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, te “REZ/CUT”, izložbu koja, kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije izložbe, očekuje vas i performans hrvatskog umjetnika Vlatka Vinceka! Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je francuska romantična komedija „Victoria“, koja će se prikazivati u dva termina u Dvorani Gorgona MSU-a. Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će vam se prije početka koncerta predstaviti dvoje autora: Suzana Matić i Ivan Jozić.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno