Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, danas je u Vukovaru zajedničkom organizacijom grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije postavljen taktičko-tehnički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata za sve poginule pripadnike civilne zaštite u Domovinskom ratu. Vijence je položilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno načelnikom stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravkom Kelićem i tajnikom stožera Ivanom Kubičekom.

Ovim povodom u pješačkoj zoni grada Vukovara okupili su se predstavnici vatrogasaca, policije, HGSS-a, Područnog ureda za civilnu zaštitu Vukovar, Crvenog križa, Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar i stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Okupljenim građanima predstavljena je vrijedna specijalistička oprema operativnih snaga sustava civilne zaštite koji čine najveći sustav spašavanja ljudi i imovine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Obraćajući se okupljenim medijima i građanima načelnik stožera civilne zaštite Zdravko Kelić istaknuo je važnost civilne zaštite koja podrazumijeva prevenciju, zaštitu i spašavanje stanovništva, zdravlja, životinja, okoliša, dobara i imovine. “Vukovarsko-srijemska županija i svih 5 gradova u županiji putem Sporazuma o opremanju i osposobljavanju operativnih snaga civilne zaštite ulažu znatna sredstva u prevenciju, osposobljavanje i nabavu kvalitetne opreme za sve operativne snage. Možemo reći da su naše snage civilne zaštite vrlo dobro osposobljene, opremljene i visoko motivirane kako bi uspješno odgovorile svim zadaćama”, zaključio je Kelić koji je ovom prilikom čestitao Međunarodni dan i dan civilne zaštite pripadnicima svih operativnih snaga sustava civilne zaštite.