16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Međunarodno natjecanje za mlade violiniste Franjo Krežma Vinkovci 2022.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Međunarodno natjecanje za mlade violiniste Franjo Krežma u Vinkovcima je pokrenuto 2019. godine, a nakon dvije pandemijske, svoj nastavak dobiva u 2022. godini.

“Nakon uspješno održanog natjecanja u svibnju 2019. godine, na kojemu su se natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije i Austrije, prije svega mogli upoznati i družiti uz sviranje, ali i naučiti o nevjerojatnom skladatelju i violinisti Franji Krežmi, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, nastavljamo s jednim od najpopularnijih natjecanja za violiniste u regiji”, ističe Darko Domaćinović, ravnatelj Kulturnog centra Vinkovci.

Te 2019. godine, napominje Domaćinović, bilo je 64 prijavljenih kandidata iz 30 škola, a to je, kaže, dokaz visokih kriterija ocjenjivačkog suda.

“Čast nam da smo ponovno u mogućnosti najaviti tako važno i hvalevrijedno natjecanje, koje će biti održano od 19. do 22. svibnja 2022. godine u prostorima Glazbene škole Josipa Runjanina, Vinkovci. H.D.Genschera 16e, 32100 Vinkovci, u organizaciji Grada Vinkovca i Kulturnog centra Vinkovci”, ističe Darko Domaćinović.


Natjecatelji se moraju prijaviti najkasnije do 29. travnja 2022. što je ujedno i zadnji datum za slanje nota, ako je potreban službeni korepetitor.

Talent, rad, disciplinu te ravnotežu između duha i tijela mlade osobe i njezinu spretnost potrebnu za ovaj instrument, ove godine će pratiti ocjenjivački sud kojega čine vrhunski glazbenici i glazbeni pedagozi: Lidija Bobić (Hrvatska), Pavel Vernikov (Ukrajina), Marija Špengler-Marković (Srbija), Vildana Repše (Slovenija) i Goran Končar (Hrvatska).

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno