Dobitnica nagrada Grammy i Oscar, ikona folk-rock glazbe i aktivistkinja Melissa Etheridge predstavila je najnoviji singl Wild and Lonely koji će se naći na njenom najnovijem studijskom izdanju “The Medicine Show”.

U svojem prepoznatljivom glazbenom izričaju inspiriranim folk-rockom i country glazbom, Etheridge u ovoj pjesmi bez zadrške istražuje tematiku samoće i ljudima urođene potrebe za ljubavi. Za pjesmu je predstavljen i službeni videospot.

“Wild and Lonely” jedan je od singlova koji će se naći na Melissinom 15. studijskom izdanju naziva “The Medicine Show”. Producirao ga je njen dugogodišnji suradnik John Shanks (Keith Urban, Bon Jovi, Kelly Clarkson), a glazbenica je već predstavila singl “Faded By Design”. Doprinos albumu dao je i David Campbell (Adele, Beyoncé, Maroon 5), koji je radio na aranžmanu za baladu “I Know You Know”. “The Medicine Show” možemo očekivati 12. travnja ove godine, te je dostupan za prednarudžbu.

Melissa Etheridge jedna je od najutjecajnijih kantautorica u povijesti rock glazbe. Prvo studijsko izdanje objavila je 1988. godine, a do danas je prodala više od 25 milijuna primjeraka albuma od kojih čak 5 nosi platinasti sjaj. Dobitnica je dvije nagrade Grammy, a za istu je bila nominirana 15 puta. Njena pjesma „I Need to Wake Up”, koja se našla na dokumentarcu An Inconvenient Truth, donijela joj je nagradu Oscar.  Njeno posljednje studijsko izdanje, “Memphis Rock And Soul”, debitiralo je na prvom mjestu Billboardove blues ljestvice. Osim glazbi, Etheridge je posvećena i aktivizmu, te je učinila mnogo po pitanju ljudskih prava, LGBTQ prava i podizanju svijesti o raku dojke.