19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Memorijalnu utrku osvojili Luka Špehar i Ana Martinović

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice masakra u Borovu Selu, danas je u Vinkovcima održana i memorijalna utrka u čast 12 hrabrih policajaca koji su tog 2. svibnja 1991. izgubili svoje živote.

Prvi je ovo put da je utrka organizirana u pješačkoj zoni, a ne na stadionu HNK Cibalije kako je to bilo prijašnjih godina. Prema riječima gradonačelnika Ivana Bosančića, centar grada mjesto je gdje su se brojni naši sugrađani okupljali odmah po nemilom događaju, stoga je ovo još jedna važna simbolika današnje utrke.

„Jedan je to od najtužnijih dana u povijesti vinkovačkog kraja koji nas je sve zavio u crno. Baš ovdje naši sugrađani izašli su na ulice pa tako i na ovakav način hrabrim policajcima odajemo počast. Osobito mi je drago što i njihovi kolege trče utrku, kako mladi policajci, tako i mladi vojnici, ali i ostali Vinkovčani. U čast našim redarstvenicima neka utrka prođe u najboljem redu, u sportskom ozračju i neka bude „fair play” jer oni to nisu imali”, poručio je Bosančić netom prije utrke.

Hrvoje Klarić, jedan od organizatora, rekao je kako su prijavljena 124 sudionika koji su kroz pješačku zonu trčali uz Bosut do nove brane i natrag. „Prvi put je da utrku 12 redarstvenika organiziramo na ovaj način, a drago mi je što je uspjela okupiti vrhunske trkače. Trči 80 policajaca, 20 pripadnika Ministarstva obrane i oko 20 civila”, pojasnio je Klarić.

Za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane su unikatne medalje i pehari.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Luka Špehar, pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova, srebrom se okitio Ivan Bičanić iz Rokovaca, dok je na trećem mjestu zasjeo Davor Topalović, također pripadnik MUP-a.

Kod žena je najbolja bila Ana Martinović iz Atletskog kluba Otok, srebro je osvojila Nives Šimić iz MUP-a, a brončanu medalju oko vrata stavila je Nevija Frajzman, pripadnica Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

„Čestitamo svim sudionicima natjecanja, posebno na iskazanom domoljublju i srčanosti u očuvanju sjećanja na dvanaestoricu poginulih redarstvenika. Njihovu žrtvu ćemo s ponosom nastaviti prenositi sljedećim generacijama”, poruka je Policijske uprave vukovarsko-srijemske, također jednog od organizatora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno