7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Mentori dobili nagrade za ostvarene uspjehe u školskom sportu

Više od autora

- vl promo-

U Velikoj županijskoj u Vinkovcima vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uručio je nagrade učiteljima odnosno mentorima za postignute rezultate na sportskim natjecanjima učenika osnovnih i srednjih škola županije u školskoj godini 2021./2022.

Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 3820 od čega je 2790 učenika bilo iz osnovne škole, dok je njih 1030 pohađalo srednju školu. Bila su tri grada domaćina, a radi se o Županji, Vukovaru i Vinkovcima, ovaj potonji ugostio je državna natjecanja u judu za osnovnoškolce, zatim za 5. i 6. razrede u futsalu, rukometu, nogometu, odbojci i atletici.

Ukupni pobjednik kod dječaka i djevojčica bila je Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci, dok je najuspješnija djevojaka bila Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci. Najuspješnija kod mladića bila je Tehnička škola Ruđera Boškovića također iz grada na Bosutu. Ove nagrade bit će veliki poticaj mentorima, ali i učenicima za daljnji rad kako bi ostvarili još bolje rezultate.

„Ponajviše mi znači jer je to u biti priznanje učenicima za njih rad i trud te da vide kako se isplati biti u sportu i da se isplati živjeti sportski te živjeti u duhu fair playa”, rekla je Danijela Merli Mitrović profesorica kineziologije koja je pokupila tri nagrade.

Njezini učenici ostvarili su izrazito zapažene rezultate u rukometu za dječake od 5. do 6. te u kategoriji 7. i 8. razredi. Zatim su tu još ostvarenja i u badmintonu te nogometu.

„S djecom je uvijek najbolje raditi jer su ona iskrena, vesela i uvijek su spremna za rad. Otvorena su za sve nove sportove i za one koje ne treniraju i koje radimo na nastavi u školi, uvijek su spremni za suradnju”, istaknula je Mitrović.Župan Damir Dekanić istaknuo je kako je školski sport nešto što treba poticati u društvu jer sama filozofija sporta i njegov razvoj počiva na osnovama koje djeca steknu u školi. Dodaje kako se prvi sportski uspjesi događaju baš u tom školskom uzrastu, stoga osim nagrade učenicima, priznanje treba odati i njihovim mentorima.

„Oni su ti koji od učenika, malih sportaša, stvaraju buduće prave sportaše”, naglasio je Dekanić.

Ove je godine nagradu za svoj rad dobilo 24 učitelja/mentora, a ukupan dodijeljeni iznos je 25 tisuća kuna.

„Za sljedeću godinu predviđamo 30 tisuća kuna, pa stoga očekujemo i više truda i bolje uspjehe kao i veći broj nagrađenih učenika, a samim time i mentora/učitelja”, poručio je župan.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno