16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Meritas novoj pjesmi Dok čekamo dan dodali proljetno video uprizorenje

Više od autora

- vl promo-Dok publika čeka njihov novi album, bend Meritas predstavlja svoju novu pjesmu i spot – Dok čekamo dan.

Novom pjesmom iznova su se zaigrale donoseći zvuk proljeća i svježinu slušateljima. Poput kjaroskuro poteza tako i one svijetlom i sjenovitom bojom svojih glasova stvaraju prepoznatljivu sliku i u ovoj novoj pjesmi.

Nakon pjesama Pričaj mi koja je prije godinu i pol najavila novi album te osvojila slušatelje i urednike, pjesma Ova ljubav otišla je stepenicu više obilježivši radijski eter 2017. godine uz titulu jednog od najemitiranijih singlova prošle godine.

‘Dok čekamo dan’ nastavlja niz prepoznatljivog Meritas zvuka i u 2018. godini, uz treperavu atmosferu duž čitave skladbe i zarazni refrenski zalet.

A ta atmosfera prenesena je i u sam video spot za koji je zaslužna poznata redateljica i fotografkinja, Mare Milin i montažerka Maida Srabović.

‘Znate kako je to kad vam pjesma koju prvi put slušate zvuči kao slika? Meni se to s Meritas prilično često dešava. Prije ili kasnije pjesma u mojoj glavi zazvuči kao nešto vizualno. Ta moja videa obično nemaju jasnu dramaturgiju, više simboliku i simbolične momente, jer, kako sam po vokaciji fotograf, a ne režiser, to su uvijek nizovi slika, koji imaju jedan stupanj emocije u sebi. Uvijek drugačiji, viši ili niži. Moja montažerka, Maida, kaže da mi je mozak kalibriran na crno-bijelo, a to je istina. Presedan je kad pjesmu odmah vidim ‘u boji’. Ovaj put to je bilo jasno, na prvo slušanje. To, i da bi sve možda trebalo biti više ‘fashion’ nego do sada. Velika novost je ta da Anita prvi put pleše, bez oslonca u vidu gitare, a Meri se izgledom vratila u svoje 20-e. Novost je i to da sam na neko vrijeme rad kamerom pustila nekom drugome, Luki Cerovini. Pustila sam da odabir lokacije diktira gotovo sve: izgled protagonistica, Anite i Meri, i to da lokacija na neki način stvara dramaturgiju. Radili smo u prostorima ZPC-a (Zagrebački Plesni Centar), sjajne arhitekture i upotrebe boja u prostoru. Ta izmjena saturacija boja, načina na koji se prostor treba osvijetliti, te upotreba ogledala, promjene u stylingu Anite i Meri, pokret i plesni pokret, uz intuitivnu i inovativnu Maidinu montažu – voila!” – opisala je Mare.

Uživale smo stvarajući ovu pjesmu i snimajući spot! Nadamo se da će slušatelji i gledatelji to osjetiti i da će im se svidjeti kao i naše prethodne pjesme. „Dok čekamo dan“ smo radile polako i bez pritiska, htjele smo našoj publici dati isti, a opet drugačiji doživljaj naše glazbe. Mislim da smo, uz pomoć super ekipe uspjele, od pjesme pa do samog video spota.” – izjavile su Anita i Meri pri predstavljanju video spota.

Autorice glazbe nove pjesme su Anita Valo i Meri Jaman, za zanimljiv tekst zaslužna je Arjana Kunštek dok su producenti provjeren dvojac – Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno