20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Messerschmitt – Foxxin’ (1990.)

Više od autora

- vl promo-


Grupa Messsershmitt  oformljena je u Puli krajem 1987. na inicijativu Mire Kusačića. Nakon napornih proba i formiranja prvih pjesama, grupa 1988. u Žminju snima prvu kazetu pod nazivom ‘Lussy’ i koju objavljuju za nezavisnu izdavačku kuću Slušaj najglasnije Zdenka Franjića. Stižu prve pohvale i brojni nastupi širom bivše Jugoslavije.

Na krilima uspjeha kazete Lussy i poglavito kompilacije ‘Bombardiranje New Yorka’ na kojem su Messerschmitt nastupili s tri pjesme, zajedno sa Majkama, Satanom Panonskim, Kaotičnim dušama, Sköl i Machine Gunom, Messerschmitt će 1989. dospijeti u finale YURM-a (YU Rock Momenta), najvećeg festivala novih bendova bivše države.

Iduće godine, 1990. objavljuju legendarni i vjerojatno svoj najlegendarniji album navan ‘Foxxin”. Album je snimljen u Puli, dočekan uz bezrezervnu podršku kritike i publike. Tiraž je rasprodan nevjerojatno kratkom roku i na žalost, nikad nije doštampavan. Razlog tome leži u prestanku rada diskografske kuće Blind Dog Records koja stoji iza albuma. Album ‘Foxxin’’ se danas smatra raritetom i može se kupiti preko online servisa za koju ćete morati izdvojiti značajnu financijsku sumu novca.

Postava Messerschmitta koja je snimila ‘Foxxin’ je Miro Kusačić koji je svirao gitaru i otpjevao vokale, Diego Bosusco je također svirao gitaru, Siniša Vujnović je bio na basu a album je odbubnjao Marino Jurcan.

Messerschmit su do danas objavili još nekoliko albuma: 1993. godine su za kuću Slušaj najglasnije objavili odličnu ploču ‘Shake That Thing’, 2003. u vlastitoj režiji objavljuju ‘Rockafe’ te 2005. ‘Moonlight Starlight’. Po objavi ovog posljednjeg albuma dobivaju ponudu za dva koncerta u Kanadi (koji će se pretvoriti u četiri), na kojima su promovirali svoj stari i novi materijal a objavljeno je i kanadsko kompilacijsko izdanje ‘Strong And Loud’, koje je objavljeno na inicijativu i u izdanju kompanije VSound.

U studenom 2006. godine, grupa Messerschmitt je održala mini-tour po Srbiji, kojom je prilikom, za Komandanta Adama, realizirala snimanje i montažu DVD-a radnog naziva ‘Live At NS Time’.

Popis pjesama: Miss Jackie Daniels / Haymaker / Wept By Blues / Just One More Time / Today / Dimples / Crossroads Blues / Plastic Eaye / Jam Session / Sitting On The B.S. / Route 66

Izdavač: Blind Dog Records, 1990.

MESSERSCHMITT: LVE AT NS TIME [2006]

Prethodni članakPrava istina (2016.)
Sljedeći članakNa zmajevom putu (1972.)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno