23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Metallica – Hardwired (2016.)

Više od autora

- vl promo-
Novi singl Metallice ‘Hardwired’ je nova pjesma benda, koja najavljuje novi album, dvostruke izdanje koje će se zvati ‘Hardwired… To Self-Destruct’. Izlazak albuma najavljen je za 18. studenog i bit će im to prvi album u razdoblju od osam godine. Njegov prethodnik ‘Death Magnetic’ objavljen je sad već pradavne 2008. godine. Svaki disk nosit će po šest pjesama, ukupno dvanaest novih skladbi snimljenih u razdoblju između 2014. i 2016. godine, prava poslastica za ljubitelje banda, a ako je suditi po singlu ‘Hardwired’ i puno šire, prava pikanterija svih ljubitelja trasha i rocka općenito.

MET_HTSD_Hardwired_2016-08-16Band i dalje djeluje kao kvartet kojega čine osnivači Lars Ulrich na bubnju i pjevač i gitarist James Hetfield, solo gitarist Kirk Hammet te posljednji pridošli, Robert Trujillo na basu.

Ujedno, album ‘Hardwired… To Self-Destruct’ bit će i prvi njihov album objavljen za vlastitu etiketu Blackened koja će diljem svijeta biti distribuirana pod okriljem Virgin EMI-ja tj. Universal Musica.

Album je producirao Greg Fiedelman koji je sa bendom producentsku suradnju započeo na albumu ‘Lulu’ (2011.) kojega je Metallica snimila u kolaboraciji sa sad pokojnim Lou Reedom. Kao potpisnik produkcije Greg Fiedelman se pojavljuje na albumima grupa Red Hot Chili Peppers (I’m With You, 2011.), Slayera (World Pointed Blood, 2009.), Life Of Agony (Broken Valley, 2005.) i mnogih drugih.

Izdavač: Blackened / Virgin EMI / Universal Music, 2016.

SPOT: METALLICA – HEADWIRED

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno