8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Metallica najavljuje novi album singlom “Lux Æterna”

Više od autora

- vl promo-

Nedavno objavljenim singlom “Lux Æterna”, grupa Metallica najavljuje najnovije, 12. po redu studijsko izdanje! Odmah su otkrivani i važni detalji: album nosi ime “72 Seasons”, stiže 14. travnja 2023. godine, donosi 12 pjesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta, a slijedi i velika svjetska turneja! Pojačajte zvučnike i “Lux Æterna” slušajte putem omiljene glazbene platforme.

Prvi je singl kojeg su metal velikani otkrili s nadolazećeg albuma “72 Seasons” dolazi u pratnji  spota redatelja Tima Saccentija.

U tri i pol minute karakterističnog čvrstog zvuka kojeg singl donosi destilirano je posljednjih 40 godina rada benda, a prema riječima frontmana Jamesa Hetfielda, bend se radeći album osvrnuo na početke – i to ne samo karijerne, nego i životne:

“72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept onoga što su nam roditelji rekli od tome ‘tko smo’. Mogućnosti prepiranja oko toga kakva je naša osobnost. Smatram da je najzanimljiviji dio cijele priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju današnjeg svijeta. Velik dio našeg iskustva u odrasloj dobi rekonstrukcija je ili reakcija na proživljeno u djetinjstvu. Ili smo zatvorenici djetinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom.”

Najavljeno izdanje “72 Seasons” producirao je Greg Fidelman, zajedno s Hetfieldom i Ulrichom te će biti objavljeno pod krovom bendovog vlastitog Blackened Recordingsa koji je dio EMI / Universal Music Grupe.


Budući da traje više od 77 minuta, album je opisan kao cjelovečernja zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja “Hardwired… To Self-Destruct” iz 2016. godine. Uz CD, LP i digitalno izdanje, “72 Seasons” će biti dostupan i posebnoj seriji na crnom vinilu te kolekcionarskim varijantama koje će biti dostupne u ograničenim količinama.

Uz najavu albumu najavljeni su i datumi svjetske turneje “M72” koja će obuhvatiti velik dio 2023. i 2024. godine, a kao velika zanimljivost ističe to će u svakom najavljenom gradu svirati dvije večeri za redom. Također su najavljene različite predgrupe, dizajn pozornice zamišljen je da slavni “Metallica Snake Pit” bude u samo središtu zbivanja, a posebnost je i što planiraju kreirati drugačije setliste za svaki grad. Novost su i posebni paket koji će vrijediti za cijelu turneju kao i poseban popust namijenjen najmlađim fanovima. Europskih datuma (zasad) nema puno na radaru, a cijeli raspored (zajedno s informacijama o ulaznicama) dostupan je na službenim stranicama benda.

Popis pjesama: 1. 72 Seasons | 2. Shadows Follow | 3. Screaming Suicide | 4. Sleepwalk My Life Away | 5. You Must Burn! | 6. Lux Æterna | 7. Crown of Barbed Wire | 8. Chasing Light | 9. If Darkness Had A Son | 10. Too Far Gone? | 11. Room Of Mirrors | 12. Inamorata

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno