27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Metallica – Ride The Lightning (1984.)

Više od autora

- vl promo-

mka_metallica_ride-the-lightening_1984_cover

Po mišljenju mnogobrojnih fanova, drugi studijski album Metallice ‘Ride The Lightening’ ne samo da ulazi u izbor jednog od najboljih albuma banda, već u je u samom vrhu albuma svih vremena ovog glazbenog žanra.

Snimljen za manje od mjesec dana u Sweet Silence studiju o Kopenhagenu, objavljen je 27. srpnja 1984. godine a producirao ga je Danac Flemming Rasmussen.

O njegovoj snazi i značaju govore i podaci o prodaji: album je samo u Americi doživio šest platinastih naklada a vrlo dobro se prodaje i danas. Ove je godine ponovno objavljen kao sedmerostruki box-set s kojim su fanovi došli na svoje: osim ponovno remasteriranog originalnog albuma box-set donosi. Larsove mixeve, EP ‘Creeping Death’ te čitav niz snimaka uživo nastalih u razdoblju od 1984. do 1985. godine među kojima je svoje mjesto zauzeo i njihov čuveni nastup na Castle Doningtonu 17. kolovoza 1985. godine.

Album je snimila Metallica koja je tada djelovala u slijedećoj postavi: James Hetfield ritam gitara i vokali, Lars Ulrich na bubnju, Kirk Hammet solo gitara i Cliff Burton na basu.

mka_metallica_ride-the-lightening_1984_ST
Metallica 1984. godine u vrijeme izdavanja albuma ‘Ride The Lightning’

Popis pjesama: Fight Fire With Fire / Ride The Lightning / For Whom The Bell Tolls / Fade To Black / Trapped Under Ice / Escape / Creeping Death / The Call Of Ktulu

Izdavač: Megaforce / Vertigo / Blackened / Universal Music, 1984/2016.

METALLICA: FOR WHOM THE BELL TOLLS, LIVE [1985]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno