Foto: KCM press
Kod nas ste slušali jazz ili posjetili kung-fu tečaj. Plesali na techno ili pogali na pank. Tiho solirali uz bijelo vino ili se nadglasavali s likom za šankom.
Volimo bendove bez sluha s vjernom publikom. Volimo izvođače apsolutnog sluha bez ikakve publike. Super nam je kad dođeš i okreneš rundu za čitav klub. Super nam je da piješ jednu kavu šest sati dok uživaš u nekom čudnom bendu.
U tri godine postojanja, napravili smo preko 1000 događaja: koncerata, predavanja, sajmova. U tri godine stvorili smo mjesto u centru Zagrebu koje je centar kulture u svakom značenju te riječi. Visoke i niske. Popularne i avangardne. Amaterske i profesionalne.
2020. zatvorili smo KCM zbog pandemije. Izgubili smo desetke zaposlenika. Stotine muzičara i umjetnika izgubilo je mjesto za program. Tisuće Zagrepčana izgubilo je mogućnost uživanja u kulturi.
Bilo je jako teško. Ali nismo se predali.
Godinu dana smo mislili, maštali i planirali. Dva pitanja bila su ključna. Prvo, kako da pomognemo svim umjetnicima koji godinu dana nisu nastupali. Drugo, kako da osiguramo da nas više nikad ništa ne može odvojiti od naše publike i izvođača. I evo što smo smislili:
Nabavit ćemo najbolji sistem za audio / video snimanje i prijenos podataka. Lansirat ćemo KCM u digitalno doba. Prenosit ćemo koncerte, predavanja, radionice. Lansirat ćemo KCM radio. Organizirat ćemo online edukacije s muzičarima. Ništa nas više u budućnosti neće odvojiti od naših izvođača i naše publike.
Otvorit ćemo vrata i dati podršku svima onima koji godinu dana nisu svirali, stvarali, nastupali. Napravit ćemo Festival otvaranja čim to bude moguće. Tada ćete svakodnevno moći uživo uživati u svim onim izvođačima koje niste vidjeli godinu dana. I više.
Pretvorit ćemo KCM u klub koji je još više povezan s vjernim posjetiteljima. Uvest ćemo poseban program rezerviran za sve one kojima je KCM nezaobilazno mjesto u gradu.
Za ostvarenje svega ovoga potrebna nam je vaša pomoć. Uz sve vas s kojima smo sve ove godine svirali, pjevali, educirali se, pili, jeli, upoznavali se – sve je moguće. Ako nas odlučite podržati – pripremili smo za vas brojne nagrade. Sigurni smo da će se naći nešto za svačiji ukus.
Tim kampanje
Iza kampanje stoji ova ekipa. Preko 20 nas je pa nećemo spominjati sve, ali važno je napomenuti:
Video
Režija: Pavle Kocenjar
Scenarij: Marko Gregović
Asistencija:  Kristijan Protulipac
Hvala: Izvan Fokusa
Grafika
Anita Kelava – anitakelava.com

Kampanja
Vođenje: Marko Gregović
Društvene mreže: Andrea Kovač
Podrška: Borko Rupena
Majstor: Zoran Drlić
Partneri
Kako donirati (jednostavno je!)
Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. na desnoj margini odabrati željeni iznos uplate;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.
Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijemedo obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.
Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja molimo Vas da se obratite na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.
Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci i Bizzonu koji su omogućili plaćanje Visa i Mastercard karticama, Erste banci koja je omogućila plaćanje aplikacijom KEKS Pay, te Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS. Također zahvaljujemo hosting tvrtki Mydataknox na održavanju servera.
Temeljni podaci o nositelju kampanje
Naziv udruge: UDRUGA ZA PROMICANJE JAZZ GLAZBE I KULTURE – JAZZart
Adresa udruge: Šubićeva 5, Zagreb
Osoba za zastupanje: Borko Rupena, predsjednik
E-pošta: kulturnicentarmesnicka@gmail.com
Web stranica: https://www.kcmesnicka.com/
Facebook: https://www.facebook.com/KCMesnicka/
Instagram: https://www.instagram.com/kulturni_centar_mesnicka/?hl=en
YouTube stranica: https://www.youtube.com/channel/UCs-LSqNSuTDDVmZ0Mp2LoeQ
OIB: 65406756597