13 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Mia Wild: Cilj mi je nastup u finalu Olimpijskih igara i biti u borbi za medalju

Više od autora

- vl promo-Krajem srpnja mlada Mia Wild osvojila je prvo mjesto u disciplini 100m prepone na Europskom Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u slovačkoj Banskoj Bystrici. Ovo je ujedno bio njezin osobni rekord, ali i drugi najbolji hrvatski rezultat u povijesti, a za najboljim hrvatskim vremenom zaostajala je svega tri stotinke.

Natjecanje je samo po sebi dosta jako. To je zapravo neko Europsko prvenstvo do 17 godina. U finale sam ušla kao zadnja i bila sam u stazi 8, koja je poznata po tome da tamo idu najlošiji rezultati. U finalu mi je trener rekao da se odmah vidjelo kako ću biti prva. Očekivala sam medalju, ali nisam nikako očekivala zlatnu medalju. U kvalifikacijama sam bila malo pod pritiskom, ali kad sam ušla u finale pao mi je kamen sa srca i završilo je dobro”, natjecanje je prokomentirala Mia Wild.

FOTO: Atletski klub Slavonija-Žito Osijek

Mlada Nuštarka vrijedno trenira tijekom cijele godine. Ističe kako u svakoj godini imaju dva pripremna perioda tijekom kojih se radi na kondicijskim pripremama. Prvi period je na zimu, a onda slijede natjecanja, dok je drugi period u proljeće kada također nakon priprema slijede natjecanja. Prije ovog natjecanja Mia je imala Europsko prvenstvo, a za EYOF je počela s pripremama u travnju, a trenirala je pet do šest dana u tjednu.

Bila sam na Europskom prvenstvu u Jeruzalemu i tu sam bila 11. gdje sam ostvarila dva osobna rekorda. Nadalje, imala sam normu za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji, ali zbog nekih nesporazuma savez me nije poveo na prvenstvo. Imala sam dva poziva za Balkanska prvenstva, a sudjelovala sam na brojnim mitinzima, kao i na državnim i međunarodnim natjecanjima. Tijekom dvoranskih natjecanja imala sam ozljedu, odnosno djelomično puknuće lože, a na vanjskim natjecanjima osvojila sam dvije medalje, dok sam na prvenstvu Hrvatske napravila krivi start. Na juniorskom prvenstvu bila sam druga, a sada me u devetom mjesecu očekuje Hanžekovićev memorijal u Zagrebu”, istaknula je mlada atletičarka.

FOTO: Atletski klub Slavonija-Žito Osijek

Mia se do svoje sedme godine bavila plivanjem, no onda se počela baviti atletikom. Njezina majka i baka također su bile atletičarke, a svoj put započela je u Vinkovcima, međutim u šestom razredu roditelji su ju počeli voziti u Osijek na treninge, a kada je upisala prirodoslovnu gimnaziju počela je stanovati i trenirati u Osijeku. Bez problema uklapa treninge i školske obveze, a u školi prolazi s odličnim uspjehom.

Jedan od ciljeva mi je svakako ulazak u finale Olimpijskih igara te da budem u borbi za neku od medalja. Također, cilj mi je trčati počasni krug sa zastavom. U devetom mjesecu idem na Hanžekovićev memorijal. Radi se o međunarodnom memorijalu u kojem sudjeluju prvaci iz cijelog svijeta, a na ovom natjecanju je prije desetak godina bio i Usain Bolt. Sljedeće godine čeka me Europsko prvenstvo i EYOF, odnosno natjecanje na kojemu sam sada uzela zlato, a za dvije godine imamo Svjetsko prvenstvo u Peruu te Olimpijske igre u Parizu ako ostvarim normu”, o budućim izazovima rekla je Mia Wild.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno