Engleski kantautor svojim pjesmama redovito istražuje kreativne mogućnosti različitih žanrova te ih spaja u cjelinu koja s njegovim autentičnim vokalom čini jedinstvenu sinergiju. Nakon što je nizom odličnih singlova najavio novo studijsko izdanje, miljenik hrvatske publike napokon je objavio iščekivani album “Kiwanuka”. Hrvatska publika album može slušati u radijskom eteru, i na digitalnim platformama. 
“Na prethodnom sam albumu stvaranje nove glazbe doživljavao kao oblik terapije, a na ovom sam izdanju bio usredotočen na to da se izrazim na način koji će mi omogućiti da budem siguran u sebe i istovremeno slušatelje potaknem na razmišljanje. “Kiwanuka” istražuje što je to što nas danas čini ljudima, istražuje našu prirodu.”, izjavio je glazbenik te dodao: “Često su me na početku karijere pitali koje će mi biti umjetničko ime, ali nikad nisam razmišljao o tome . “Kiwanuka” je album koji predstavlja pravog mene, nemam nikakav alter ego.”
Publika je prije objave albuma “Kiwanuka” imala priliku poslušati nekoliko pjesama koje su se na njemu našle, a među njima su “You Ain’t The Problem” i “Hero”, koja, kako Kiwanuka otkriva, ima snažnu poruku: “Ovo je pjesma o tužnoj sudbini prekrasnih pojedinaca koji ovaj svijet napuštaju premladi, a govori i o ljudima koji su ugnjetavani, a koji vrlo često budu oni koji nam mogu najviše ponuditi.”
Pjesma je posvećena brojnim vođama i umjetnicima čiji su životi prekinuti upravo u njihovom najutjecajnijem razdoblju. Neki od njih su Martin Luther King, Malcolm X, John Lennon, Marvin Gaye, Tupac, Jimi Hendrix i Bob Marley.
Michael Kiwanuka svoje najnovije studijsko izdanje donosi tri godine nakon albuma “Love & Hate”, koji je dobio brojne pohvale te osvojio publiku i glazbene kritičare. Talentirani je kantautor u srpnju ove godine nastupio u Šibeniku, a trenutno se nalazi na velikoj svjetskoj turneji, koja uključuje nastupe u Frankfurtu, Beču i Milanu. Svi datumi turneje dostupni su na službenoj web stranici.

"Kiwanuka" – popis pjesama
 1. You Ain’t The Problem
 2. Rolling
 3. I’ve Been Dazed
 4. Piano Joint (This Kind Of Love) (Intro)
 5. Piano Joint (This Kind Of Love)
 6. Another Human Being
 7. Living In Denial
 8. Hero (Intro)
 9. Hero
 10. Hard To Say Goodbye
 11. Final Days
 12. Interlude (Loving The People)
 13. Solid Ground
 14. Light