Foto: John Ramsay, Jim Rota & Matt Clifford
Na oduševljenje fanova diljem svijeta, Mick Jagger je iznenada objavio novu pjesmu “Easy Sleazy“, u kojoj mu se pridružuje ni više ni manje – nego Dave Grohl! Suradnja kakvu je malo tko očekivao premijerno je predstavljena prekjučer, objavom na YouTube-u te u radijskom eteru.
Prožeta rock’n’roll energijom i satiričnim porukama, “Easy Sleazy” nam osim na vokalu, predstavlja Micka Jaggera na gitari, dok se Dave Grohl pobrinuo u pjesmu unijeti svoj prepoznatljivi zvuk izvedbom bubnjeva, gitare i basa. Za produkciju je zaslužan Matt Clifford.
“Ovo je pjesma koju sam napisao prilikom jednog od izlaska iz lockdowna, u trenutku kad nam je svima zatrebao optimizam” otkrio je Mick Jagger te se nadovezao “Hvala Daveu što je uskočio na bubnjeve, bas i gitaru, bilo je jako zabavno surađivati s njim!”.
Svoje oduševljenje suradnjom ne skriva niti Dave Grohl: “Teško je opisati riječima što je za mene značilo snimati ovu pjesmu sa Sir Mickom! To je i više od ostvarenja sna! Baš kada sam pomislio da stvari ne mogu biti luđe, dogodilo se ovo“ te nadodaje kako vjeruje da će pjesma obilježiti i nadolazeće ljetne mjesece.