25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Mick Jagger predstavlja novi audio-vizualni projekt!

Više od autora

- vl promo-

U tjednu kada je proslavio 74. rođendan, nezaustavljivi Mick Jagger predstavlja novi audio-vizualni projekt – čak dvije potpuno nove pjesme s pratećim videospotovima, za koje kažu da su nužan odgovor na ‘zbunjenost i frustraciju vremenom u kojem živimo’.

Sasvim iskreno, Mick Jagger otkriva kako su obje pjesme bile rezultat ‘tjeskobe i neizvjesnosti promjenjive političke situacije’. Pjesma England Lost nas odvodi na jednu nogometnu utakmicu koju je gledao i taj moment koristi kao analogiju za zemlju koja se nalazi na političkom raskrižju. „Na prvu, čini se da je pjesma o nogometnoj utakmici u kojoj je engleska reprezentacija izgubila, no čim sam napisao naslov znao sam da je puno više od toga. Pjesma je o unutarnjem osjećaju kako se trenutno nalazimo u vrlo teškom trenutku povijesti. Govori o osjećaju straha, nesigurnosti i neznanja gdje se uopće nalazimo“, objašnjava Mick. Prateći videospot redateljski potpisuje Saam Farahmand, a glavnu ulogu preuzeo je Luke Evans

U Gotta Get A Grip nas uvodi u svoja razmišljanja o problematici rata i političkih skandala. „Pretpostavljam da je poruka pjesme kako unatoč svim stvarima koje se trenutno događaju, treba nastaviti sa svojim životom, biti svoj i nastojati kreirati vlastitu sudbinu. Očito je da trenutno imamo mnogo političkih problema – jesam li politički optimist? Ne“, iskreno otkriva legendarni Stones. I ovaj prateći videospot redateljski potpisuje Saam Farahmand, a glavna protagonistica je Jemima Kirke.

Obje pjesme –  „Gotta Get A Grip“ i „England Lost“ su osim u radijskom eteru, hrvatskoj publici dostupne i u digitalnom obliku, putem Deezera i Google Playa, dok su prateći videospotovi dostupni na službenom YouTube/Vevo kanalu.

Osim objave originalnih verzija pjesama, Mick Jagger je pozvao i druge kolege glazbenike da daju svoj doprinos ovim glazbenim novitetima, pa tako jednu od remix verzija „Gotta Get A Grip“ potpisuje Kevin Parker (Tame Impala), a britanski reper Skepta nadopunio je svojim stihovima pjesmu „England Lost“. Sve verzije dostupne su na linku.

ENGLAND LOST [VIDEO]

GOTTA GET A GRIP [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno