16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Mikrofonija i Tony Cetinski danas u eteru Radio Vinkovaca i na društvenim mrežama

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U drugoj emisiji Mikrofonije Radio Vinkovaca gostuje Tony Cetinski. Prijenos uživo pratite danas od 16 sati u eteru Radija na 90.2 MHz ili putem live video streaminga na Facebooku.

Zagrijavanje je to za veliki koncert koji će Tony večeras održati u pješačkoj zoni u povodu Dana grada Vinkovaca. 

Ovaj vinkovački zet, danas je rado viđen gost na špici. Srednja generacija sjeća se prvih izlazaka, ujedno njegovih dugokosih početaka, poratnih ’90.-tih koje su obilježili koncerti u kultnom B.B.Clubu i ivankovačkoj diskoteci Queen.

Ostaju neke od anegdota iz toga vremena koje ostavljamo kao šlagvort za čavrljanje u studiju Mikrofonije koja i danas donosi live, potpuno opuštenu svirku, red razgovora i zafrkancije i hrpu sjajnih fotkica na našim društvenim mrežama.

Tebe ne bih mijenjao, 23. prosinac, Kada žena zavoli, samo su neki od hitova koje ćemo pjevati s ovim vrhunskim tenorom koji je razlog i brojnim poznatim suradnjama. Među njima se ističu one s katalonskim tenorom Jose Carrerasom ili Placidom Domingom koji ga je ugostio na zagrebačkom koncertu. Na nastupu američkog pjevača Michaela Boltona u londonskom Royal Albert Hallu oduševio je britansku publiku, a sa španjolskom sopranisticom svjetskog glasa Monserrat Caballe otvorio je ATP turnir u Umagu.Šira publika najviše pamti njegovu glazbenu suradnju s Oliverom i tragično preminulim Tošom Proeskim, a njihov zajednički hit ‘Lagala nas mala’ i danas se često vrti na radijskim postajama.

Od zanimljivosti koje se vežu uz Tonyjeve početke naišli smo na onu o koncertima koje je priređivao u svojoj kući, naplaćujući rodbini i susjedima ulaz. Od instrumenata, Cetinski, glazbeno obrazovan, svira klavir, bubnjeve i bas-gitaru.

Ovaj vlasnik brojnih prestižnih glazbenih nagrada, rasplesat će, vjerujemo, večeras raspoložene Vinkovčane i njihove goste.

U Mikrofoniji, u poslijepodnevnom terminu jamčimo pravo zagrijavanje za koncert, nakon kojega Tonyja selimo na pozornicu u središte grada od 21 sat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno