23 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Milčo Mančevski ponovno snima!

Više od autora

- vl promo-
f_milco-manchevski_bikini_novi-film_ST

Redatelj Milčo Mančevski je poznat na međunarodnoj sceni od 1994. godine kada je snimio film ‘Prije kiše’, nagrađenim Zlatnim Lavom na venecijanskoj Mostri. Godinu kasnije predstavljao je Makedoniju među odabranim redateljima za najveće, filmsko priznanje Oscar. Potom je realizirao ‘Prah’ pa ‘Sjene i majke’ kao i glazbene spotove i tv serije. Upravo je u Velikoj jabuci, gdje snima dugometražnu fikciju, pod nazivom ‘Bikini’.

Ostvarenje stavlja upitnik na granicu stvarnog i zamišljenog, u priči o dokumentaristici koja sa kćerkom pod krov prima karizmatičnu ali neuravnoteženu ženu, koja će im preokrenuti smisao postojanja. Zahvaljujući ovom recitu, sineast dotiče sadržaje poput nadziranja postalog neumitnim dijelom naše svakidašnjice. Također razlaže i pojmove egzibicionizma pa potrage za osobnom privatnosti.

‘Stanovnik sam NYC od 1985. godine i dugo nisam snimao! Film označava povratak u sedmu umjetnost iako sam sva igrana ostvarenja snimio u Europi, osjećao sam se kao njujorkški redatelj koji se premješta van grada. Raditi u New Yorku je kao predivan san: tu su brojni nadareni glumci koji odmah odgovore na poziv. Produkcijski ritam je prilagodljiv potrebama redatelja i ekipa, kako umjetničke tako i tehničke a sam grad je dekor i sadržaj!

Glavnu ulogu u ‘Bikiniju’ tumači Condola Rashad, viđena u ‘Money Monster’, ‘Complete Unknown’ i TV seriji ‘Billions’ uz Willa Janowitza, poznatog iz ostvarenja ‘Little Boxes’, ‘The Night Of’ na HBO-u. Potom je u castingu i Sarah Goldberg (Gambit, The Dark Knight Rises), i početnica Santhya Sridharan.

Mančevski je napisao scenarij po osobnoj ideji, s Amerikancem WP Rosenthal. ‘Bikini’ je koprodukcija njemačkog Czar Films, njujorške Milkman Productions i kanadskog YN Films. [Filmonizirani.net]

TRAILER: PRIJE KIŠE

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno