Kontaktirajte nas

Aktualno

Mile Perić: Mogao bih napisati knjigu o radu u Cibaliji

Objavljeno

-

Sumorna i maglovita subota 12. prosinca i poraz od sinjskog Junaka u domaćoj utakmici posljednjeg 17. kola jesenske polusezone nije pokvario ispraćaj legendarnog klupskog spremištara Milana Perića u, puno više nego zasluženu, mirovinu.

Među Vinkovčanima poznati i omiljeni Mile (Milan Perić), došao je podno „zapadne tribine” davne 1978. kada je počeo djelovati u tadašnjem NK Dinamo Vinkovci, a službeni početak njegova rada u klubu bilježi se četiri godine poslije, 1982. godine. Nakon duge 42 godine rada, kad smo ga priupitali standarda pitanja s početka konverzacije, tiho i samozatajno je odgovorio: „Dobro se osjećam poslije odlaska u mirovinu, zdravlje me služi, a trenutno slobodno vrijeme provodim tako što sređujem stan.”

Ljubimac svih nogometnih generacija tijekom 40-godišnje oružarske karijere radio je s najvećim imenima koje je vinkovački klub izbacio na nogometno tržište kao što su igrači poput Halilovića, Čopa, Meštrovića, Bošnjaka, nešto mlađih Lučića, Bartolovića, Pavličića i brojnih drugih. Samozatajno i mirno, kakav je i sam, Mile je stvorio zavidnu reputaciju među svim članovima kluba; od igrača, predsjednika, navijača i članova Cibalijine škole nogometa.

Najpoznatiji oružar na ovim prostorima ističe kako tijekom svog dugogodišnjeg radnog vijeka ne može izdvojiti neko posebno nogometno ime koje je ostavilo dubok trag na njega jer su mu svi igrači podjednako dragi kao što jedna majka ili otac ne može izdvojiti jedno svoje dijete koje mu je draže od drugog. „Bilo je tu dosta igrača, puno igrača je prošlo kroz Cibalijinu školu i svi oni na neki način zauzimaju mjesto u mom srcu”, pojašnjava oružar Mile. Najviše pamti trenutke kada je vinkovačka Cibalia (čitaj i Dinamo) ispadala, odnosno ulazila u veći rang i trenutke sreće i tuge koji su u tim vremenima bili prisutni na i oko Cibalijinog stadiona, a u srcu su mu ostali i nastupi reprezentacije u Vinkovcima. Važnost koju je Mile Perić imao za Cibaliju tijekom svih ovih godina potvrdio je i trener sadašnjih Nebeskoplavih čije prijateljstvo s Miletom traje dugih 25 godina. „Od svoje 12 godine sam u Cibalijinoj školi nogometa i povezan sam s Miletom i tetom Ružom od malih nogu, a prijateljstvo se nastavilo dok sam bio igrač, pomoćni trener i sad glavni trener. Čovjek je uvijek bio i bit će dobri duh Cibalije, hvala mu na svemu i sad treba uživati u zasluženoj mirovini iako ga ja znam zafrkavati kako će se vratiti 7. siječnja na početak priprema jer on jednostavno ne može bez Cibalije i sigurno će mu biti teško”, rekao je Petar Tomić.

Mile Perić cijeli svoj život posvetio je i dao jednom klubu, jednom stadionu, jednoj djeci nogometne škole i odlazi u zasluženu mirovinu u kojoj će zajedno sa svojom suprugom Ružom uživati u novom stanu koji je dobio na korištenje od Grada Vinkovaca. Dokaz kako je poveznica između Mileta i Ultrasa puno veća od običnog odnosa navijač-oružar je i činjenica da su najvjerniji Ultrasi (Ica, Stoja i Žule) pomogli svojoj klupskoj legendi u selidbi u novi stan. „Mile je stvarno istinska klupska legenda, za nas se njegovo ime nalazi uz bok najvećim igračima koji su nosili Cibalijin dres. Nikad se nije mijenjao, uvijek je pošten i dobar”, rekao je Ivica Aničić.

Nakon utakmice s Junakom, Ultrasi su se Miletu zahvalili bakljadom pritom skandirajući njegovo ime, a i poklonili su mu i umjetničku sliku, njegov portret naslikan u njihovu angažmanu.

Aktualno

HGK: U prošloj godini rasla dobit i zaposlenost, pad izvoza i investicija

Objavljeno

-

Napisao/la

    34 pregleda
Foto: HGK GK VU

Unatoč pandemiji, financijski pokazatelji gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini nešto su bolji od 2019, prezentirano je 12. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar.

Završni izvještaji potvrđuju ostvarene ukupne prihode u iznosu od 22,7 milijardi kuna, odnosno rast od 16,2% u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtke su ostvarile ukupnu konsolidiranu dobit od 655 milijuna kuna što je rast od 8,4% u odnosu na 2019. U istom razdoblju broj zaposlenih u tvrtkama povećan je sa 20.923 na 21.156 uposlenih, odnosno porastao je za 1,1%. Prosječna neto plaća u VSŽ u 2020. godini iznosila je 4.749 kuna što iznosi 79,5% prosječne neto plaće u RH, odnosno 68,8% prosječne neto plaće grada Zagreba. Niža prosječna neto plaća ostvarena je samo u Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Najznačajnije djelatnosti prema ostvarenom ukupnom prihodu u 2020. godini su opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija (45%), trgovina na veliko i na malo (16%), prerađivačka industrija (14%), poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (11%) te građevinarstvo (7%). Što se tiče prerađivačke industrije koja je ostvarila 3,2 milijardi kuna ukupnih prihoda, najznačajnije poddjelatnosti su: prerada drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja, proizvodnja strojeva i uređaja, proizvodnja prehrambenih proizvoda te proizvodnja gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme.

Izvoz tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije iznosi je 1,973 milijardi kuna što je smanjenje za 7,5% u odnosu na 2019. Investicije tijekom 2020. godine iznosile su 193 milijuna kuna što je smanjenje za 46%, a najviše su investirale tvrtke u djelatnostima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (32%), prerađivačka industrija (25%) te opskrbe vodom i komunalnih djelatnosti (28%). Prema podacima HZZ, prošle je godine u VSŽ podneseno je 4.145 zahtjeva za očuvanje radnih mjesta zbog okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19, od toga je 88,5% zahtjeva odobreno te je isplaćeno 179,3 milijuna kuna potpora. Ove godine do 14. rujna predano je 2.478 novih zahtjeva od koji je 89,4% odobreno te je isplaćeno 52,7 milijuna kuna potpora za očuvanje radnih mjesta.

Članovi Gospodarskog vijeća donijeli i odluku o dodjeli Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu i to u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki. Priznanja za najuspješnije tvrtke bit će uručena nagrađenima na sjednici Gospodarskog vijeća sredinom listopada. Sjednica je okončana izvješćem sa Skupštine HGK održane dan ranije.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najavio je novi zakon o HGK čija primjena kreće od 1. siječnja 2022. godine, a kojim se predviđa ukidanje članarine za preko 96% članica. Ovo promjena zahtijevat će dodatno smanjenje broja zaposlenih u HGK uz očuvanje županijskih komora i predstavništva HGK, a okosnica ušteda je digitalizacija poslovanja koja je ranije provedena kroz projekt Digitalna komora.

Nastavi čitati

Aktualno

Cijepljenje protiv COVID-19 bolesti u četiri ljekarne u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Objavljeno

-

Napisao/la

    1127 pregleda

Hrvatska ljekarnička komora početkom rujna objavila je popis ljekarni u Hrvatskoj u kojima se provodi cijepljenje protiv bolesti COVID-19.

Na popisu se nalaze 64 ljekarne. Najviše ih je, 11, u Gradu Zagrebu, a najmanje, po jedna, u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji oni koji to žele, cijepljene mogu dogovoriti u četiri ljekarne. Riječ je o dvije Ljekarne Joukhadar u Vukovaru te Ljekarni Baturina u Vrbanji i Ljekarni Nikolina Jurčević u Ivankovu.

Svi koji su zainteresirani za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u ljekarnama trebaju kontaktirati odabranu ljekarnu s popisa kako bi od magistara farmacije dobili sve potrebne informacije o cijepljenju, poručuju iz Hrvatske ljekarničke komore.

Kako doznajemo od Nikoline Jurčević oni su s cijepljenjem krenuli po objavi Hrvatske ljekarničke komore, a već u prvom navratu u njihovoj ljekarni u Ivankovu cijepljena su 22 pacijenta, koji su došli po dogovoru te ništa od cjepiva nije bačeno.

 

Cijepljenje u ljekarnama zajednički je projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19″.

 

Nastavi čitati

Aktualno

Treći Festival dječje knjige u Vinkovcima, 23. i 24. rujna

Objavljeno

-

Napisao/la

    377 pregleda

Treći put zaredom pred malim, ali i svim ostalim zaljubljenicima u književnost, manifestacija je pod nazivom Festival dječje knjige u Vinkovcima.

Treći Festival dječje knjige u Vinkovcima bit će održan u četvrtak i petak, 23. i 24. rujna.

Za prvi dan najavljeno je svečano otvorenje Festivala u  11 sati  u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci gdje će se tijekom dana predstaviti i gosti – pisci i ilustratori: Jelena Pervan, Andrijana Martić, Đurđica Stuhlreiter, Vanda Čizmek, Davor Šunk i Sanja Beraković. Autori domaćini su Dubravko Mataković i Vladimior Bakarić.

Drugoga dana tijekom dopodneva predviđen je posjet pisaca i ilustratora Osnovnoj školi u Čakovcima

Za 20 sati u petak je najavljen i program u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Tom prilikom bit će predstavljen novi roman za djecu Vladimira Bakarića “Totem straha – Božićna pustolovina”, izdanje OMH u Vinkovcima.

Festival dječje knjige u Vinkovcima organizira Vukovarsko-srijemska županija s partnerima Gradom Vinkovcima, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci i Ogrankom Matice hrvatske u Vinkovcima.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 11 minuta

HGK: U prošloj godini rasla dobit i zaposlenost, pad izvoza i investicija

Unatoč pandemiji, financijski pokazatelji gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini nešto su bolji od 2019, prezentirano je 12. sjednici Gospodarskog...

Aktualnoprije 14 sati

Cijepljenje protiv COVID-19 bolesti u četiri ljekarne u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Hrvatska ljekarnička komora početkom rujna objavila je popis ljekarni u Hrvatskoj u kojima se provodi cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Na...

Aktualnoprije 15 sati

Treći Festival dječje knjige u Vinkovcima, 23. i 24. rujna

Treći put zaredom pred malim, ali i svim ostalim zaljubljenicima u književnost, manifestacija je pod nazivom Festival dječje knjige u...

Aktualnoprije 15 sati

Darko Jozinović novi je trener Cibalije

FOTO: Vinkulja.hr Nakon jučerašnjeg službenog priopćenja iz HNK Cibalije o odlasku braće Tomić s dosadašnjih funkcija, očekivalo se da će...

Aktualnoprije 16 sati

Prijedlog zakona o trajanju elektroničkih uređaja te jeftinom i dostupnom popravku

Europska komisija predstavit će u prosincu novi prijedlog zakona koji bi trebao omogućiti dulje trajanje elektroničkih uređaja, jeftin i dostupan...

Vijestiprije 17 sati

Reprezentacija predvođena Haluškom iz Rumunjske se vratila kao četvrta

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija predvođena vinkovačkim kapetanom Josipom Haluškom vratila se s natjecanja na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj. Naši reprezentativci...

Vijestiprije 18 sati

Design4Pets: Namještaj za ljubimce kao dio interijera

Tvrtka Design4Pets jedinstvena je tvrtka na ovim prostorima. Njezina vlasnica Danijela Mihić kućnim ljubimcima život čini ljepšim, kvalitetnijim i udobnijim,...

Vijestiprije 20 sati

Za samopopisivanje, proces od 30 minuta, imate vremena do nedjelje

U drugom smo tjednu provedbe popisa stanovništva. U tijeku je prva faza koja traje do 26. rujna, do kada građani...

Najčitanije